Ботулиновият токсин за опъване на бръчки е смъртоносен


Ботулиновият токсин за опъване на бръчки е смъртоносен

Ботулиновият токсин е смъртоносен дори и в минимални количества и хората трябва да избягват всякакъв контакт с тази силна отрова.

Ботулиновият токсин за опъване на бръчки е смъртоносен

Вярно е, че и минималните дози от един нанограм могат да имат смъртоносни последици-ако бактериалната отрова бъде приета с храна или попадне в дихателните пътища. Изглежда обаче, че тази опасност не плаши почти никого.

Смъртоносно действие на ботокса

Терапията с ботокс за изглаждане на бръчки се радва на голяма популярност. Много американци и все повече германци се подлагат  по време на обедната си почивка на тази терапия, която представлява подкожно лице бръчкиинжектиране на ботулинов токсин.

Превантивни мерки при използването на ботулиновият токсин

А това е една от възможно най-силните биологични отрови, произвеждана от бактерии. Въпреки това тя се прилага още от 1980-те години за лечение на кривогледство и при деца със спастични двигателни смущения. Тъй като ботоксът обездвижва мускулите около мястото на инжектиране за няколко седмици, той се използва за козметична корекция на бръчки.

Американците са си сложили над един милион такива инжекции през 2000 г. Недостатъкът е, че процедурата трябва да се повтаря през няколко месеца.preparati za lice

Ботулиновия токсин е лекарство, което е произведено от бактерия която много рядко причинява ботулизъм – хранително натравяне. Ботокса не е жив, а представлява протеин, който отслабва или дезактивира мускулите. ВТХ е мощен токсин , който блокира невромускулната трансмисия в областта в която е инжектиран.

С други думи, той блокира съобщенията които се изпращат от нерва до мускула или до потната жлеза, и следователно той може да спре мускула или жлезата да изпълнят своята задача.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения