Противозачатъчни хапчета за лъвове


Противозачатъчни хапчета за лъвове

Зоопарка в  Кайро, Египет, ветеринарните  лекари дават на лъвовете противозачатъчни хапчета, съобщава BBC News. Подобен отчаян  експеримент се наложи поради факта, че рязко се увеличи  броя на популацията хищници.

Противозачатъчни хапчета за лъвове

Сега в зоопарка живеят  53 лъва. За тази си стъпка  ветеринарните  лекари вече подлежат на сериозни критики от страна на природозащитниците.

Лъвовете доста  често стават участници в смешни ситуации. Например, един частен зоопарк в Тайван може да бъде глобен за това, че е позволил в една клетка да съжителствуват лъв и тигрица. Три „тигаро-лъвчета”  са родени в неделя, но едно от тях веднага е умряло. Властите конфискуваха  оцелялото  хибридно поколение и  ги транспортира  до развъдник  за диви животни  в другите части на острова, и сега заплашват собственика на зоопарка  Ko-Nan Хуан с  глоба.

Въпреки това, Ko-Nan Хуан твърди, че бременността на тигрицата е  пълна изненада за него.  Според него, лъвът и тигърът живеят в една и съща клетка повече от  шест години и досега не се е случило нищо такова. Собственикът на зоопарка също каза, че уважава решението на властите и  се надява, че двете хибридчета  ще бъдат заобиколени от грижите на новото си  място на пребиваване. Белите  лъвове албиноси  са рядко срещани в природата. 

През 2007 г., в една от зоологическите градини на Франция се родиха  четири лъвчета албиноси. Въпреки факта, че лъвицата  е албинос  тя отхвърля малките и отказва да им обърне внимание. Служителите на зоопарка били принудени да лекуват и да ги хранят  от бутилка с биберон. Невероятно но факт...

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения