Лесен и достъпен Шведски масаж


Лесен и достъпен Шведски масаж

Шведския масаж е различен от другите видове масажи по спецификата си в реда на прилагането. Натиска е по-голям, с което се цели повишена  оксигенацията на кръвта и освобождаване на мускулите от млечната и пикочна киселина в тъканите.

Лесен и достъпен Шведски  масаж

Тези техники се прилагат най-вече при активните спортисти и за хора, които са подложени на големи физически натоварвания.

Терапевтичното действие на шведският масаж е безпорен. Освен  физическият релакс , той помага и на емоционалния стрес.

Видове техники за масаж

При болки в ставите и скованост действието му е доказано. Повечето от хората подложени на този лечебен масаж казват, че телата им стават по-гъвкави.

Самите техники подобряват кръвообращението.Основоположник на тези 5 техники е шведския лекар Пер Хенрик Линг, физиотерапевт и учител по медицинска гимнастика.

Ще се опитаме да пресъздадем всяка една от тях, макар да знаем, че ще е трудно.... Да започнем с първата техника състояща се от  плъзгащи движения по дължината на цялото тяло.masazni tehniki

Техники използвани при така нареченият шведски масаж

Опитвайте се да ползвате само дланите на ръцете и пръстите. Масажиста или терапевта е необходимо да  движи ръцете си от раменете към върха на пръстите или ако работи по шията и гръбнака съответно правилото важи от горе надолу.

Пълната релаксация е сигурна, както и ефекта на доброто кръвообръщение  и  успокояване на нервите..Втората техника е мачкане с ръце, което наподобява месенето на кайма.

С това се цели пълно проникване в дълбочина на мускулите. Използвайте най-вече кокалчетата на пръстите си и палците. Нека по този начин мускулите на тялото ви да се подготвят за следващата процедура.

Така се освобождава напрежението в мускулите, увеличава се лимфният дренаж и притокът на кръв..Третата техника е леко и  ритмично почукване  използвайки свити юмруци или разтворени длани обърнати настрани. Това спомага за отпускането на мускулите.начини на масажиране

Следващата четвърта техника е втриване и стремеж за затопляне на тялото като цяло. Петия последен  вид техника е използване на осцилаторни движения т.е. тялото се разклаща чрез вибрации. Терапевтът с нежни движения разтърсва кожата с върховете на своите пръсти  на ръцете като последователно преминава през всички области на вашето тяло.

Необходимо е няколко повторения. Както сами се убеждавате създадената методика на този вид масаж е да освободи мускулите от напрежението във всички области както на лицето , така и по протежение на целия гръбначен стълб. Ако някои елементи от обяснението са ви се сторили непонятни импровизирайте.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения