Има ли връзка между ароматите и сезоните?


Има ли връзка между ароматите и сезоните?

Ароматите през различните сезони естественно трябва да се сменят, както си сменяме дрехите и нашите настроения. Зимните месеци, когато не ни достига топлината на слънцето ние несъзнателно предпочитаме по-сгряващите аромати напомнящи на подправките на Изтока като карамфил, кайенски пипер, джинджифил, греяно вино с екзотични подправки, бадем и ванилия.

Те ни носят домашен уют и топлина. Когато времето започне да се позатопля ни притеглят парфюмите на люляк и жасмин, които отстъпват място на свежеста и прохладата към която се стремим през лятото. Кои ли аромати да предпочетем това лято?

Има ли връзка между ароматите и сезоните?

Кои са ароматите, които ни носят свежест?

Безспорно това са горските плодове с привкус на цитруси. Когато жегата стане непоносима и въздухът се нажежи, ние искаме да се докоснем до живителната влага.

Тогава прибягваме до живителното флаконче с дъх на бергамонт и мента или чай от ягода със събуждащ сетивата ни свежест на разхладителни напитки.

aromaterapiq za lqtoto

Кой са ароматите за флирт?


Романтиката е най-силна през лятото. Тогава и естествено правим по-голямата част от новите запознанства, които понякога водят и до по-близки отношения. Никой не отрича , че част от флирта минава през неустоимият и привлекателен дъх на розите. По-запознатите ще кажат, че това е ефтин търговски трик. Още древните Гърци са установили, че розата е афродизиак и по тази причина то се е дистилирало  за да се извлече благовонното масло. Въздействието му е отпускащо и разкрепостено и стимулира въображението. На пръв поглед изглежда тривиално, но замисляли ли сте се защо почти всеки трети аромат през лятото съдържа роза. . Поради тази причина се използва предимно за основа на композицията и се допълва от нежни плодови или топли смолисти аромати.

Аромати на приказни пътешествия.

Някои хора свързват конкретен мирис на определени градове и страни. Това са местата където сме преживяли незабравими мигове от живота си и сме били щастливи.

Това са онези мигове които искаме да помним винаги през целият си живот. lqtni aromatiДали това е било реалност или сън може ароматът да ни подскаже. Парфюмът на приказния остров Фиджи или древният Рим, пренесени от аромата мускус, розов пипер, манго и дървесна кора.

Защо не парфюмът да ни отведе до място където още не сме били. Например в Париж или Бахамите и да пресъздаде нашите фантазии за чудесно прекарване през така дългоочакваната отпуска.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения