Отслабнете преди смъртта


Отслабнете преди смъртта

Агенцията по надзор върху разпространението на лекарствата MHRA, Обединеното кралство , издаде предписание да не се купува хапчето за отслабване "Herbal Xenico”, което се продава в интернет и в магазините за китайска медицина. То  спешно трябва да се изтегли от пазара и да се  спре  приема му, съобщи BBC-News.

Отслабнете преди смъртта

Решение за това разпореждане е в следствие страничните ефекти от приема на това лекарство, като например, сърцебиене, дори някои пациенти са хоспитализирани в болницата.

Предполага се, че лекарството съдържа неизвестни съставки, които следва да се установят. Лабораторните тестове за  причината за нежелани реакции, вече започнаха.

От април 2011 г., в съответствие с Европейската директива, всички растителни лекарствени продукти трябва да бъдат регистрирани по нова схема, в съответствие с всички свързани с безопасността и стандартите за качество.Trazilol

Ричард Уудфиилд, ръководител на отдела за надзор на растителни препарати в MHRA, заяви: "От 2005 г. агенцията е открила повече от 280 лекарства, така наречените растителни или природни съставки, които са били подправени или заменени с произволен брой мощни фармакологични вещества. Тези лекарства са реална заплаха за населението. За  да се предотвратят такива измами е разработена нова европейска система на регистрация на растителни лекарствени продукти, която гарантира безопасността и качеството на регистрираните лекарства.

Въпреки това, рисковете може да има  не само при продуктите  на традиционната медицина. Управление на САЩ за контрол на качеството на храните и лекарствата предупреди, че ще спаси 22 000 живота , ако се е оттегли медикамента "Trazilol” на германския концерн  „Байер”, след като стана известно за неговите вредни свойства.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения