Полезни свойства на ечемика


Полезни свойства на ечемика

Полезни свойства на ечемика за възстановяване след натоварване. Други полезни храни са например съдържащите ечемик. Той е една от алкализиращите храни, така че е полезен като вариант не само за трениращите, а и за тези, които не спортуват. Изключително полезен е ечемикът точно в момента на покълване.

 

Полезни свойства на ечемика

Той съдържа изключително много ензими - алфа-амилаза, бета-амилаза, инвертаза, лимитдекстриназа, пулуланаза, целулаза, В-глюконаза, фенолаза, фосфотаза, пепидаза, ендорпритиназа, протиназа, фосфодиестераза, супероксид дисмутаза. Ензимите са незаменими за всеки биохимичен процес в тялото. Те са важни за разграждането и усвояването на протеините, мазнините и въглехидрати, които влизат в нашите тела чрез храната.barley-sprouts.jpg

Ечемикът също съдържа и много витамини и минерали като вит. А, вит. Е, вит. В1, вит. В6, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, желязо, цинк, мед, манган и др., също така 20 аминокиселини, включително незаменимите за човешкото тяло. Защо е необходимо да търсим цинк, магнезий, вит. А и т.н. по отделно като продукти, когато ечемикът е толкова полезен и с едно решение можем да си набавим толкова полезни вещества за нашите тела?

Много добър вариант за моментната подкрепа на тялото е също и естествено произведен коензим Q10 под формата на мигновена храна, т.е. на прах. Мигновените храни се наричат така, защото се усвояват почти на момента и почти веднага полезните вещества от тях влизат в кръвообращението. Коензим Q10 е изключително полезен под формата на прах, който може да се постави под езика. Този вариант е много подходящ при спорт, състезания и туризъм. Освен всичко друго, той е с балансирано pH, действа и като антиоксидант. Има и предположения, че помага загубата на мазнините и увеличава издръжливостта при тренировки. Най-подходящата му форма за прием е прах, който се поставя под езика за максимално бърза усвояемост и въздействие. Може да посетите моята Фейсбук страница Консултации за здраве и личностно развитие където можете да намерите още безплатна и полезна информация за вашето здраве.

 

Save

Save

Save

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения