Стрес или мързел, кое си избирате?


Мързелуването е дълголетие, а стреса ни състарява

Колкото повече бързате, толкова по-голяма паника създавате около  себе си и от там се стига до излишен стрес. Мързелуването е обратната страна на монетата.

 

Стрес или мързел, кое си избирате?

Според немският психолог Лотар Зейверт мързелуването удължава живота ни, така че ако имате възможност, просто се отдайте на лентяйстване. Малцина хора знаят, че естеството на стреса е такова, че той унищожава хормона кортизол.

По този начин се съсипва както мозъка, така и кръвоностните съдове и като цяло имунната ни система пада. Получаваме диагнозата нервен стомах, червата ни стават по-чувствителни към храната и още куп неприятни моменти за нашето тяло и дух.

Да не забравим и по-бързото стареене на клетките и влизането на свободните радикали. Точно тези причини карат тялото ни да изглежда състарено и отпаднало. Дори в САЩ това гореописано явление са го структурирали като "болест на бързането"

Много американци имат точно такава болест защото живеят под постоянно напрежение, те са неврозни и раздразнителни, дори има случаи на безпричинна агресия. За тях времето никога не стига. Какво е лекарството за такъв тип хора. Много е лесно, те просто не си задават въпроса: „Кое е най-важно в живота”?

Не е ли по-добре да се наслаждаваме на момента и да сме доволни от преживяното (хубаво или лошо). Трябва да се намери оня баланс между работата и личният живот, който да ни удовлетворява. Ако имате прекалено големи амбиции и искате да свършите наведнъж много дела, в крайна сметка се проваляте и износвате. Другата крайност е мързелът.marzeliva zena

Според някои дори мързелът е живот т.е. полезен е.  Ако се опитате да дадете точно определение на понятието Мързел, сигурно ще се провалите. Като цяло това е някакво пасивно проявление на даден вид умора.  Защо например костенурката живее до 100 и повече години или бавният охлюв?

Изводът е , който има намерение да живее до дълбоки старини, трябва първо да намали стреса и да си подреди преоритетите в живота за да намери време за всичко. Сигурен съм, че с малко повече воля лесно може мързелът да ви стане верен приятел Smile.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения