Младежите и младите хора пият най-много алкохол.


Умерената, но редовна употреба на алкохол води към зависимост.

Това не е вярно.

В тази възраст консумацията на алкохол за почва да се регистрира. В групата на средна възраст между 36 и 59-годишните консумацията на алкохол е най-висока. За консумацията на алкохол в Германия има данни от три национали проучвания на здравословният живот от 1985, 1988 и 1991 година.

Като цяло след 70-те години консумацията на алкохол значително намалява. И трите проучвания показват, че не младите хора приемат най-голямо количество алкохол, а хората на средна възраст.

Младежите и младите хора пият най-много алкохол.

Като цяло жените пият по-малко от мъжете. Този факт е неоспорим. Почти две трети от мъжете, но само една трета от жените пият редовно алкохол т.е. ежедневно или няколко  пъти в седмицата. Но останалите почти 70 процента жени, които не пият редовно алкохол, го приемат в големи количества.

Жените пият-ако изобщо пият-значително по-малко от мъжете.

alcohol-regullaryИзследдователите на алкохола оценяват поведението на жените като  по-рисково по отношение на възможна зависимост, защото умерената, но редовна употреба на алкохол, която е типична за повечето мъже, е с по-благоприятно последици за здравето,  отколкото пиенето при жените.

Умерената, но редовна употреба на алкохол води към зависимост.

women-chearsПрез последните години между другото бе установено, че при жените като цяло се отбелязва нарастване на употребата на алкохол, докато мъжете пият по-малко.

В отделни случаи може да е така, но при по-голямата част от редовните консуматори на алкохол не се стига до алкохолизъм. Проучванията за консумация на алкохол в Германия казват, че с напредване на възраста хората отново намаляват алкохола. Най-големи количества консумират лицата от 40-до60-годишната възраст. Преди това потреблението е по-малко (виж горе), а по-късно то отново спада.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения