Орхидеи – капризни и желани цветя


Орхидеи – скъп подарък за любим човек

Има легенда , в която се разказва как прекрасната ВЕНЕРА, докато се наслаждавала на любовни игри си изпуснала обувката и тя се превърнала във възхитително цвете , символ на сексуалността.Това цвете било Орхидеята. Известни са над 800 рода и 25 000 вида на това растение. Името произлиза от гръцката дума ,,orchi”, което означава,”тестис”.

 

Орхидеи – капризни и желани цветя

Прието е , че терминът е използван за първи път от бащата на ботаниката Теофраст, защото грудката  на растението прилича на  тестис.

Грудките на орхидеята помагат при зачеване

Гръцкият учен Диоскорид препоръчвал на бъдещите родители да ядат грудките на орхидеите сготвени като лук. За да  се сдобие със син , мъжът трябвало да яде най-големите грудки. Ако пък искали момиче, жената трябвало да яде най-малките. Орхидеята расте свободно в природата и може да се срещне във всички части на света. От гори,  поляни и ливади до високите части на Андите и Хималаите.orhideq-gradina Има два основни вида - Епифити, които живеят прикрепени към кората на дърветата по стеблото и клоните, без да бъдат паразити и земни, които живеят наравно със земята. Има и два австралийски вида, които живеят  изцяло под земята.

Цветето орхидея – капризно като жена

Думата Орхидея на всички езици е символ на нежно , неповторимо рядко и скъпо цвете. През 18 век са изпращани експедиции за търсенето им , а първия цъфтеж на някои видове в Европа е отразяван във вестниците. Орхидеите са извести като капризни и трудно приспособими за домашно отглеждане, но с повече грижи и с правилни съвети можете да се наслаждавате на това цвете с години.orhideq-cvqt

Орхидеята е символ на изящество и приятелство. Нейният аромат се определя като Кралско ухание, а според Фън Шуй е носител на любов. При по-голямо въображение може да оприличите цветовете на някои видове орхидеи като животни, птици и дори хора. Срещат се много рядко в ниските планински райони на Еквадор.orhidei-fantazii

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения