Жените се себеоценяват според качеството на взаимоотношенията


Мъжки и женски самооценки на дадени ситуации

Когато е под стрес и напрежение жената приема като награда един разговор с мъжа си, но мъжът го смята за вмешателство в  мисловният му процес.

 

Жените се себеоценяват според качеството на взаимоотношенията

Тя иска да разговаря и да се гушне, а той иска да гледа футбол. За нея това означава, че него не го е грижа и не му е интересно, а в очите на мъжа тя е досадна и педантична. Тези усещания са отражение на различната организация на преоритетите в мозъците им.

Ето защо жените винаги твърдят, че връзката е по-важна за тях, отколкото за мъжа – така е. Ако разберете тези различия, напрежението ще падне от плещите ви и вие вече няма да съдите държанието на другия твърде много.

Мъжете се себеоценяват според  работата и постиженията си

Мъжкият мозък е организиран да реагира на житейските ситуации с въпроса: reshavane na semejni problemi„Как да оправя нещата?” Мъжете използват критерия за „оправянето” при почти всички свои дейности.

Когато жената е притеснена, тя освобождава емоциите си чрез разговор с приятелки, а нещастният мъж се хваща да оправя някакъв мотор или течащият кран за вода.

Ето един интересен парадокс.

Ако една жена е нещастна в отношенията си с любимия, тя не може да се съсредоточи в работата си, докато ако мъжът е нещастен в работата си, той не може да се съсредоточи  върху връзката си с жената.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения