Проблемите на работа не трябва да се носят в къщи


Ако имате проблеми в работата не си го изкарвайте на половинката

Специалистите предупреждават, че ако имате лоши дни в службата, не трябва да бомбардирате  семейството  с проблемите си защото има сериозна опасност да се разведете.Изследването, което е проведено от университета във щата  Флорира, разглежда ролята и подкрепата в домакинството, в които ежедневния стрес е общ за двамата съпрузи.

 

Проблемите на работа не трябва да се носят в къщи

Водещият автор д-р Уейн Хочуотър изследвал 400 работни двойки, като е задавал въпроси за връзката на нивото на стрес и как то се отразява на семейното съжителство.

Стресът на работа влияе на връзката ни с партньора

Ето и неговите констатации: "Липсата на подкрепа от съпруга представлява основна причина за честите  разводи, както и дерайлиране на кариерата. Това изследване е необходимо за да се решат проблемите, които засягат както дома, така и работата.

"Двойките с най-високите нива на подкрепа у дома са по-доволни от брака си и са по-склонни да  кажат, че имат добри отношения с колегите си, като се концентрират  по-добре по време на работа.

При тях е  по-малко вероятно да се каже, че са уморени след тежкият работен ден, не пренебрегват семейството си и са по-малко критични към техните съпрузи и деца.Д-р Уейн Хочуотър добавя: "Когато сте все още ядосан или разтроен от вчерашният работен ден, вашият днешен ден няма да тръгне в никаква друга посока освен надолу.problemi v semeistvoto

"Всеки един от съпрузите трябва да  е наясно с ежедневните изисквания към работа на половинката си, а от друга страна е необходимо да се  говори по всяко време, а не да се дистанцираме и да се дразним, че видители нас това не ни засяга.

"Най-важното, обаче, е способността на съпруга или съпругата  да предложи своята подкрепа в дните, когато той или тя се нуждае оттакава.

Както често се случва и двамата съпрузи се връщат уморени и стресирани в къщи. Често е трудно да  генерираме ментални и емоционални ресурси, необходими за да помогнем, тъй като нашият собствен „резервоар” е празен. Успешните двойки, почти винаги си запазват постоянен ресурс за подкрепа в резерв, за да го използват в  по-особенни случаи.

"Когато стресът влияе на връзката, то той има потенциала да свърже или раздели хората – един вид показател за здравината на брака. Констатациите направени от проучването потвърдиха тази теза, че е нужна комуникация и взаимно доверие  между съпрузите за да се превъзмогнат тези наистина трудни моменти за семейството.

На въпрос как стресът може да повлияе на работата на една връзка, една жена участвала в проучването отговори: "Посъветвайте се с бившия ми съпруг."

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения