Бази на Луната до 2030 година


Лунна програма на Русия до 2020 г.

Владимир Поповкин, ръководител на Руската федерална космическа агенция потвърди, че хората ще са готови през 2020 г. да летят до Луната отново и по всяка вероятност да построят лаборатория и астрономическа обсерватория за наблюдение на Слънцето. Освен това с развитието на транспортната система ще е възможно да се осъществяват редовни полети до спътника на  Земята.

 

Бази на Луната до 2030 година

Поповкин също така говори за конкурса, обявен от руската космическа агенция за подбор на космонавти, където ще се търсят  руски граждани със специално медицинско или техническо образование.

Руски космически програми за Луната

Много скоро такъв екип ще започне активно да се готви за поход към Луната.

Между другото не само Русия има такива мераци за колонизиране на Луната.

Нют Гингрич един от предварителните  кандидати за президент на САЩ  обеща в случай, че победи  на парламентарните избори да  изгради постоянна база на Луната до 2020 г..

Покоряване на Луната до 10 години

 Говорейки във Флорида, бившият председател на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ обяви, че иска да създаде пълноправна търговска космическа индустрия. 

Той сравни тези нови намерения с тези през  1930-те  и  бума на въздушния транспорт . Гингрич също има интереси  в изследването на Марс.луна база

Русия  развива своята лунна програма, която е  независима от САЩ, въпреки че, според RBC има  дискусии с американските и европейските партньори за  възможност и създаване на съвместни бази на Луната. За периода 2010-2025  се подготвят три етапа на развитие на близката планета . 

Планира се създаването на   първоначално междуорбитни комплекси, както в момента е  базирана МКС около Земята с астронавти, кацане и създаване на лунни системи. След това се очаква да се създаде лунна  космическа станция, където ще се захранва  космическия  кораб. Доставката на стоки и гориво за станцията ще бъдат донесени до  МКС посредством междуорбитни влекачи. Третият етап включва индустриално развитие на Луната, по-специално, има планове за изграждане на атомна електроцентрала, инсталация за добиване на полезни изкопаеми, включително хелий-3.

През миналата година Сергей Крикалев, шефа на  космическият учебен център близо до Москва съобщи, че първата база на Луната може да бъде създадена в пещерите с вулканичен произход. 

И Борис Крючков, заместник-ръководител на космическият  център за обучение на научни изследвания, допълни, че най-вероятно самите бази ще са разположени в пещери или кратери до 2030 година.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения