Дълголетници ли са лекарите


Лекарите живеят по-дълго от останалата част от населението.

Само да беше така.

Но както се казва за обущарите, че ходят със скъсани обувки, така и при лекарите често се случва здравето да е в окаяно състояние.

Така американски психиатър установил, че лекарите по-често от останалите хора крият чувствата си и са склонни към депресии.

Дълголетници ли са лекарите

Рой Менингер от Топека лекувал през последните 20 години над 1 000 лекари и представил наблюденията си пред конференция на американските психиатри.

Лични проблеми на лекарите

Менингер наблюдавал учудващи прилики между лекарите, които лекувал, наистина медицинският персонал често трябвало да работи в екстремни ситуации и всеки ден да сблъскват със страдание, смърт и разочаровани надежди. Но този повтарящ се опит изглежда не засилва способността им за състрадание.

От какво най-често боледуват докторите

При много от лекарите ,,емоционалната гама от чувства” не е много развита, а идеалистичното желание да помогнеш на ближния е превърнато в цинизъм.боледуване на лекарите

Лекарите знаят, че трябва да съобщят истината на близките на смъртно болен, но често не са в състояние действително да почувстват страданието на другите.

Това изобщо не бива да ни учудва, като знаем на какво напрежение са подложени много от лекарите.

В едно изследване наскоро бе установено, че лекарите не могат да се концентрират в края на 30-часово дежурство, като поведението им съответства на това с един промил алкохол в кръвта.

Докато не бъде приложен Законът за нормирано работно време, някои от хората в бели престилки могат да представляват риск за пациентите си. Нарастването на психичните проблеми сред лекарите се наблюдава от години. Много от тях се спасяват с хапчета и различни форми на зависимост.

Точният брой на зависимите лекари трудно може да бъде определен. Според сериозни проучвания са засегнати седем до осем процента от лекарите-това прави само в Германия около 30 000 души.щастливи лекари

Този дял на зависимост е три пъти над средния в сравнение с останалото население.

От други източници, като например списанието ,,Лекарска практика”, можем да разберем, че 20 000 от около 388 000 немски лекари били алкохолици.

Макар и високата цифра да ни стряска-в САЩ цирозите на черния дроб се срещат три пъти по-често сред лекарите, отколкото сред останалото население.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения