Венеция смята да въведе входна такса за туристите


Венеция смята да въведе входна такса за туристите

Туристите, пристигащи във Венеция с влак, самолет и круизен кораб трябва да плаща входна такса в съответствие с плана  изготвен от италианското правителство.

Венеция смята да въведе входна такса за туристите

Над 20 милиона души  посещават Венеция всяка година, но много от тях са само за един ден екскурзианти и носят със себе си  храна и напитки и не остават  за през нощта, лишавайки лагуната  град от отчаяно необходимия  финансов приход за да се възстанови разпадащите канали, църкви и паметници.

Данъци и такси във Венеция

Идеята за входна тарифа се оказа изключително спорен в миналото,в който критиците на закона се обосноваха с  концепцията за Венеция като един вид исторически и културен парк.

Но правителството вече е изготвило  проектоплан, който би позволил на венецианските органи за извличане на еднократна тарифа от посетители, които летят от  летище "Марко Поло, пристигат с влак или да слизат от нарастващия брой на круизни лайнери, които постъпват в  града от Адриатическо море.

Големината на таксата все още се обсъжда. Малко вероятно е да е много висока.Миналата година кмета на града, Massimo Cacciari  предложи  за налагане на едно  евро такса за всички пътник от кораб от типа  круиз.

Проектът на план е изготвен от Ренато Брунета, министъра на публичната администрация и иновациите, който  е венецианец и е приветстван от кмета на Венеция, Джорджо Orsoni.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения