Спорен дизайн на небостъргачи


Спорен дизайн на небостъргачи

Холандската  архитектурна компания MVRDV, която проектира кулите-близнаци в центъра на Сеул , Южна Корея се извини публично. Небостъргачите много  приличат на кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк, САЩ , които бяха ударени на 11 Септември 2001 г., това съобщиха от Ройтерс.

Спорен дизайн на небостъргачи

Планът на сградата бе представен миналата седмица. Спорът всъщност е за това какво ще има в подножието на двете кули.

Според плана там трябва да има  басейни, кафенета, ресторанти и фитнес зала. 

Роднини на убитите по време на терористичната атака през септември 2001 г., извършени от Ал Кайда, са изразили силно  недоволство, казвайки, че дизайнерите не спазват елементарните човешки закони (морал) към мъртвите и се възползват от ефтина реклама за сметка на пострадалите от трагедията на 11 септември.

Компанията MVRDV, създателка на  този дизайн на проекта, заяви, че проектът не трябва да ви напомня за атаките срещу кулите-близнаци, и те не виждат приликите в процеса на проектирането.небостъргачи в Сеул

"Извиняваме се на всеки, чиито чувства са били наранени. Това не беше намерението ни ", - се казва в изявление на своя уебсайт въпреки че не показва с нищо че ще има промени дизайна.

На страницата им във  Facebook се казва, че те има много заплашителни писма и телефонни обаждания от гневни хора, които ги наричат ​​феновете на Ал Кайда.Както се очакваше, окончателното решение по проекта ще бъдат приети през март 2012 година.Спомнете си за  безпрецедентната жестокост на атаките извършени от ислямски атентатори самоубийци, предимно граждани на Саудитска Арабия. 

Бяха похитени  четири пътнически самолети, които бяха изпратени срещу  кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк и Пентагона във Вашингтон. 

В Ню Йорк небостъргачите  унищожиха и погребаха под развалините си, стотици хора. Четвъртият , "Боинг"  удари сградата на Пентагона, но в резултат на битката между терористите и на пътниците той не разруши цялата сграда, а падна в средата.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения