Подходящи материи за нашето тяло


Подходящи материи за нашето тяло

Кое е идеалното облекло за лятото и летните жеги?

Блузата от памук или лененият панталон са материите от първостепенно значение, с които не си вредим на кожата и се чувстваме комфортно.Малките деца  и  хората, които са предразположени към алергии и кожни заболявания са най-уязвими от  директният  целодневен контакт. 

Подходящи материи за нашето тяло

Кои са предимствата на естествените материи всеки втори човек може да ви каже, но всеизвестно е че те са доста по-скъпи от изкуствените материи.Затова е нужно да се вземе компромисно решение. 

Кои естественни материали са за предпочитане и защо?

Основно и първостепенно предимство е , че те оставят кожата ни да диша, като абсорбират влагата. Това в най-голяма степен важи за памука. Той издържа на атмосферните влияния и не се свива.Обръщайте внимание на етикета където понякога пише 100% памук, а цената е доста ниска. Най вероятно това е уловка с която искат да ни подведат.Друг памучен плат е кенара.

Той е характерен с това , че нишките му са по-осукани и затова повърхността му е по-вълнообразна. По-твърдият от памука лен се мачка доста , но не го пренебрегвайте в летните жеги.

Идеална материя за зимата е вълната

, тъй като задържа топлината с къдравите си влакна и люспестият слой.udobni materii

Ако обаче тези влакна са по-големи – те дразнят кожата. Агнешката вълна е най-финна.Истинската естественна коприна същое приятна и мека за кожата и държи хладно.

Последно време в модата навлизат и други материи, като коноп, екопамук, рамия  и бамбук.От своя страна химичните материи се делят на изкуственни и синтетични.Ако материала започва с „поли“, например полиестер е синтетика. Той е здрав и запарва кожата.Затова се смесва с естествени материали. За лятото е крайно неподходящо да се обличате със синтетика. Тя запарва тялото и то прегрява. Освен това те заелектризират тялото и то се замърсява по бързо. Изкуственни материали като вискозата са със сходни качества до естествените материали.

Те абсорбират доста добре и от тях се правят тениски и бельо.Особенно вредят на кожата омекотителите и некачественно оцветените багрила. По миризмата може да преценим, че дрехата е оцветена с лоша боя и не трябва да я купуваме в никакъв случай.

На всеки му се е случвало да обуе обувки и чорапите да се оцветят. Затова съвета ни е четете етикета на дрехата и си купувайте по-рядко нова дреха, но да е качественна. Доверявайте се на първата си – спонтанна реакция от миризмата на материята.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения