Иран забраняват кучетата със закон


Иран забраняват кучетата със закон

Министерството на културата на Иран, което е  ислямско ориентирано забрани всякаква реклама на домашни любимци и стоки за тях, съобщава "Дейли Телеграф". Това решение бе взето от длъжностните лица след като аятолах Насър Makarim Shirazi , влиятелен духовник, издаде фетва (тълкуване на ислямския закон).В фетвата която  се отнася до ислямските традиции, според които кучетата са нечисти животни.

Иран забраняват кучетата със закон

През юли Shirazi каза, че собствениците на кучета в Иран сляпо имитират Запада, както и тяхното привързване към тези животни, което води до  " дяволски резултати." Shirazi също така отбеляза, че "много хора в западните страни обичат кучетата повече от техните жени и деца."Забраната за реклама на животни и стоки е  още един опит за подкопаване от иранското Министерство на културата към "упадъчната" западната култура.Между другото, през юли, Техеран публикува каталог на прическите, които отговарят на изискванията на правителството.

Списъкът на забранените прически са "конска опашка", прически, популярни през 80-те години на миналия век, както и  използването на восък за залепване на косата  "таралеж". По същият този начинпрез  есента на 2009 на иранските мъжете е било забранено да продават бельо, както и забрана за изобразяване на жени Манекени без хиджаб по витрините на магазините също  и дрехи, които подчертават  извивките на женското тяло.

А през 2008 г., Иран забрани продажбата на кукли Барби. Главния прокурор Korban Али Dorri Najafabadi  смята, че те имат отрицателно въздействие върху културния и социален живот в Иран."Снимките на такива символи като Барби, Батман, Spaydermen и Хари Потър ... компютърни игри и филми са опасни за културата. Не по-малко строги ограничения се налагат  и в Газа. Палестинската ислямистка групировка Хамас  от март тази година забрани на  хората в Газа да работят в женскитете фризьорски салони, като заплаши с  арести  и съдебен процес.

През последните три години срещу салоните за красота и бръснарските  магазини в ивицата Газа са били насочени  бомбените атентати и други нападения, в който Хамас обвини радикалните ислямистки групи, които споделят идеологията на "Ал Кайда" . Тези групи  предизвикват режима на "Хамас" в Газа, критикувайки нейните лидери за това, че те не следват строго и безкомпромисно ислямскотото право.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения