Нов начин да се справим с въоръжените банди


Бразилия каза сбогом на оръжията.

Бразилското правителство предлага на  жителите на страната да разменят оръжието си  за билети от  Световната купа, което ще се проведе през 2014 година. Очаква се  тази инициатива ще спомогне за намаляване на престъпността в страната, съобщава RBC.

Нов начин да се справим с въоръжените банди

Автоматите и пушките също ще могат да бъдат разменени за  тениска с официалното лого и автограф от футболистите.

От събраните оръжия ще бъдат направенио вратите на стадионите, както в Бразилия така и  в други места по света.

Днес Бразилия е страната с най-много убийства. 

Престъпност в Рио де Жанейро

Но борбата с престъпността е много решителна: например, правораздавателните  органи миналия месец щурмуваха един от най-криминогенните райони  на Рио де Жанейро – предградието Фавела в превод "Фермата".

В този квартал живеят около 100 хиляди души - предимно имигранти от селата, дребни занаятчии и  безработни.

Интересни дестинации за туристите в Бразилия

 В продължение на десетилетия, властите има работа с наркобанди, които контролират почти всички области на населението.

В лабиринта от бедняшките квартали има всичко, което е необходимо за нормален живот: ток, вода, пощенски станции, магазини, училища и пазари, магазини и малки фабрики. bedni kvartali na Rio de Janeiro

Повечето от стоките, които се продават в туристическите квартали на Рио де Жанейро  ги има и в предградията, да не говорим за факта, че по-голямата част от бразилския национален отбор е съставен  от играчи излязли именно от тук.Друг подобен  район на Рио де Жанейро - е Видигал. 

През 2009 г. немският предприемач Ролф Глейзър  се опита да  инвестира $ 500 000 в преструктурирането на бедняшкия квартал, за да стане привлекателно място за туристите. 

Като ключов момент от идеята на  предприемача е да се осигури  изключително красива гледка към Атлантическия океан за туристите от Видигал.

Интереса на посетителите идва от там, че те не искали да гледат само красивите плажове на Рио де Жанейто а желаели да видят как живеят истинските бразилци.

Гледката на мизерията не е особенно приятна. Именно за това немският предприемач инвестира пари за да преобразува мизерните къщи в малки семейни хотелчета.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения