Свят от далече и близо


Citroen C4 Cactus смесица от Coupe и SUV

Изключително атрактивен Citroen C4 Cactus предстои да излезе на световният автомобилен пазар. За разлика от германските марки коли този в френски автомобил се набляга особено много на лайфстайла. Интериора е много впечатляващ и различен от всички досегашни модели Citroen. Със своите компактни  размери, дължина: 4.16 м и ширина: 1.73 м се нарежда между VW Polo и VW Golf, но изглежда доста здрав като модерен SUV.

 

Citroen C4 Cactus е кръстоска между практичност и съвременен дизайн. Усещането на пътниците пътуващи отзад е за комфортен уют, защото те не са отделени както при другите модели а са като един удобен диван. Водача разполага с два монитора, които са леснодостъпни за управление. Жабката прилича повече на малък куфар, в която няма разположена въздушна възглавница. Друго интересно инженерно решение е защитната система Airbumps, която служи за предпазване на страничните части на колата от леки удари и надрасквания при паркиране.

Citroen C4 Cactus автомобил на бъдещето

Намират се в предната броня на колата и са изработени от термопластмасов  уретан. Застрахователите ще останат доволни от това! Опростеният на пръв поглед дизайн не бива да ви заблуждава, защото задните стъкла не се спускат, но това спестява на фирмата 11 кг. от теглото на колата, в следствие на което  цената пада. Предният капак заедно с гредите са направени от алуминий, което води до общо тегло на Citroen C4 Cactus до 1000 кг  т.е. 200 кг по лек от CitroenC4 Picasso.

Citroen C4 Cactus 2015 предлага следните асистиращи системи: Citroen C4 Cactus 2015Система за потегляне при наклон, асистент за паркиране, завиващи светлини и автоматизирана аварийна система. Отпред, отзад и от страни, тази нова кола е снабдена с меки възглавнички от термо пластмаса. За първи път въздушната възглавница на пътника отпред до шофьора е разположена на покрива, а не на арматурното табло.

Компактен модел Citroen C4 Cactus

Това дава възможност за по-голяма жабка. Citroen C4 Cactus разполага с панорамен стъклен покрив, а срещу доплащане може да ви се монтират дъги, които са подходящи за транспортиране на допълнителен багаж (сърф, колело или ски). Цялата задна част на колата, заедно със страничната колона е стилова смесица от Coupe, SUV и компактен модел. Всичко това е базирано на платформата на Citroen C3. С други думи казано каросерията е изработена от 2/3 ламарина и 1/3 стъклени повърхности.

Височината е точно1,5 метра, което дава възможност за лесно влизане и излизане от автомобила. Като недостатък може да се спомене по-малката видимост на шофьора, най-вероятно заради ниската спортна стойка на седалката нищо, че арматурното табло е изнесено надолу. Citroen C4 Cactus се предлага в два варианта: бензинов вариант с CO2 - 100g/km и дизелов вариант с 82g/km CO2 и много нисък разход на гориво, заради добрата обща аеродинамика на колата.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения