Който живее по-близо до морето е по-здрав


Живейте на морският бряг за да сте по-здрави

Европейският център по човешкото здраве и околната среда е направил обстойно изследване на хората живеещи близо до морския бряг и други във вътрешността на страната. Според доклада става ясно, че живеещите край морето са по-здрави тъй като имат понижено ниво на стрес.

 

Който живее по-близо до морето е по-здрав

Информацията е събрана по време на преброяването на населението на морската държава (Великобритания) и по-специално, връзката на местоположението и здравето на хората.

Били анализирани 50 милиона души, които отговорили на въпроса: „Как определяте своето здравословно състояние”. Изследователите взели под внимание редица фактори, влияещи върху здравето на хората, като например социален и икономически фактор, възраст, пол и най-вече местообитанието на отделният индивид.

Какво било удивлението, когато при анализирането на данните се оказва, че хората живеещи близо до морето  са определили здравето си като „Добро” за разлика от тези живеещи във вътрешността на страната с отговори  „Не е добро” или „Сравнително добро”. В последствие са направени по-обстойни проучвания в тази насока и резултатите са били аналогични. Основният извод от тях е, че добрата околна среда играе важна роля за справянето със стреса и поддържането на добро здраве.къща край морето

Това се отнася както за богатите , така и за по-бедната прослойка от населението на страната.  Разходка по брега на морето според специалистите, разтоварва напрежението и стреса на хората и те се радват на по-добро здраве. Те се чувстват по-отпочинали и по-спокойни, заредени с повече енергия в сравнение с тези, които живеят в близост до парк или планина.

Изследванията продължават, като целта на учените е да разберат връзката между морето и хората, дали това се дължи на чисто психологически момент или има по-дълбоки корени. Нека не забравяме, че животът на Земята все пак  е дошъл от морето. SmileWinkCoolEmbarassedРазбира се няма как навсякъде да има море и именно поради тази причина е необходимо да се взаимстват отличителните черти на морският бряг за да се прехвърлят във вътрешността на страната.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения