Националният парк Deosai


Националният парк Deosai

Каракорум Fairy Meadows е спиращо дъха красиво място в северния регион на Пакистан, сгушено сред величествената планинска верига Каракорум. Тази очарователна долина е известна със своите тучни зелени ливади, живи диви цветя и вдъхновяващи гледки към околните заснежени върхове.

 

 

 

Националният парк Deosai

Докато вървите през планинския терен, ще бъдете заобиколени от атмосфера на спокойствие и спокойствие, която е трудно да се намери другаде. Пътуването до върха е трудно, но гледките от върха абсолютно си заслужават. От тук ще можете да се взирате в някои от най-спиращите дъха природни чудеса в света, включително извисяващия се Нанга Парбат, деветият по височина връх в света.

Каракорум Fairy Meadows панорамни снимки

През нощта Приказните ливади на Каракорум оживяват с ослепителна изложба от звезди, които сякаш блещукат в унисон с нежния звук на шумоленето на листата. Можете да седнете, да се отпуснете и да се възхитите на чистата красота на природата, докато гледате как Млечният път бавно пълзи по нощното небе.

Като цяло Fairy Meadows са място, което ще остави в сърцата ви много добри впечатления. Неговата естествена красота и спокойна атмосфера го правят перфектната дестинация за тези, които искат да се отделят от шума и забързания градски живот и да се потопят в великолепието на природата.

Какво да посетим в Националният парк Deosai

Националният парк Deosai е спираща дъха пустиня, разположена в северния регион на Пакистан, сгушена между извисяващите се върхове на Хималаите и планинските вериги Каракорум. Паркът е прочут с девствената природна красота, драматични пейзажи и уникална дива природа, което го прави задължителна дестинация за любителите на природата и ентусиастите на приключенията. Разпростиращ се на площ от повече от 3000 квадратни километра, националният парк Deosai е един от най-големите високопланински паркове в света, с надморска височина от 3500 до 5200 метра над морското равнище.Karakorum Nanga Parbat

Паркът е дом на разнообразна флора и фауна, включително диви цветя, билки, храсти и треви, както и редки и застрашени видове като хималайска кафява мечка, снежен леопард и тибетски вълк. Посетителите на националния парк Deosai могат да се насладят на редица дейности, от туризъм и къмпинг до наблюдение на птици и забелязване на диви животни. Паркът предлага няколко зашеметяващи маршрута за преходи и джип сафари, включително популярния преход Deosai Plains, който отвежда туристите през зашеметяващ пейзаж от хълмисти хълмове, кристално чисти потоци и тучни зелени ливади.

Една от уникалните характеристики на националния парк Deosai е неговата сезонна промяна. През летните месеци паркът е облян от цветовете на диви цветя, зелени пейзажи, докато през зимата паркът е покрит със снежна покривка, превръщайки го в зимна страна на чудесата. Като цяло, националният парк Deosai е истински рай за тези хора, които харесват природата, предлага уникално и незабравимо изживяване за пътешественици като нас, които искат да изследват непокътнатата природна красота на северните райони в Пакистан.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения