Пътуване до остров Кауаи


Пътуване до остров Кауаи

Привет на всички пътешественици! Искам да ви споделя малко снимки от пътуването до остров Кауаи, най-старият хавайски остров от четирите важни острови на Хаваите. Тук сме от няколко дена и решихме да комбиниране морската ни почивка с обиколка на острова. Въпреки, че остров Кауаи е малък, изминахме почти 560 км досега с кола под наем. Взехме си джип, който е високо проходим, заради многото кални пътища тук.  Природата е невероятна - зелена и много различна, от това, което може да се види на другите хавайски острови.

 

Пътуване до остров Кауаи

Животът тече с доста по-бавно темпо в сравнение с Оаху и Мауи, и като цяло Кауаи е доста по-див и необлагороден. Градчетата са малки, а природата е запазена максимално. Някои природни забележителности са труднодостъпни с кола или видими само от хеликоптер. 80% от територията на острова е необитаема и представлява вулканични планини и неактивни вулкани.

На този остров е пълно с диви петли - разхождат се необезпокоявано навсякъде, тъй като тук няма хищни животни, които да ги унищожат. Един петел скочи върху колата ни в движение, удари се в предното ни стъкло, но оцеля. Искам само да спомена за най-важните забележителности на остров Кауаи, които посетихме за краткото време, което прекарахме тук. Започваме естествено с плажовете, които не са много, заради характера на острова, но ми направи впечатление факта, че няма платени зони, както и много хора. Например на плаж Kalapaki имаше единствено две мрежи за плажен волейбол. Чадъри няма по Хавайските плажове и всички са публични. Прекрасно място както за плуване, така и за всички видове водни спортове.

Плаж Кее – много популярен сред младите туристи, заради рекламата от филма „Карибски пирати“. Много живописен плаж, разположен между потока Лимахули и NaPali Coast. Паркинга за коли не е много голям и се пълни бързо до 10 часа местно време. Тук пътят свършва и започват крайбрежните скали на Кауаи , които могат да се разгледат с хеликоптер или тур с лодка.

Tunnels Beach, намира се в северната част на остров Кауаи и предлага много опции за любителите на морето. Гмуркане с шнорхел, уиндсърфинг или просто слънчеви бани на мокрия пясък. На Tunnels Beach има спасители, които подсигуряват целия периметър и следят за безопасността на туристите. Пътя до там е тесен и неравен, така че трябва да дойдете рано за да си намерите място за паркиране на колата.

Полихале - “Плажът на края на света”. За този плаж се носят легенди, че тук отивали душите на умрелите, преди да продължат в отвъдното. Това е най-дългия плаж , цели 17 мили покрити с пясъчни дюни и ситен пясък. Добре е да си носите чадър за да ви пази от слънцето, защото наблизо няма дървета. Част от плаж Полихале е заета от военна зона, но пък за сметка на това има много удобни места за пикник. Има тоалетни, душове и маси за ядене. Трябва ви разрешително за да къмпингувате тук. Пътя е много лош осеян с дупки и коловози от гумите на колите.

За тези от вас които обичат да карат кану има подобна атракция на река Wailua. Има и красив водопад Опаека, макар да не е много голям и праисторическа пещера Makauwahi. Посетихме също ферма за кафе - Kauai Coffee Company - най-голямата ферма за кафе в САЩ. Tortoise Sanctuary - място, където се отглеждат на свобода гигантски сухоземни костенурки и фарът Килауеа - най-северната точка на Кауаи. Направихме доста панорамни снимки на Каньон Уаймеа - Гранд Каньонът на Тихия Океан – вижте в галерията към статията.

Като цяло сме доволни от нашата разходка, като сме се старали да си почиваме между отделните пътувания по тези места. Островът е на 6 часа полет със самолет от западна Америка, а от Европа на почти два дни. Разбира се всеки час прекаран на Хаваите си заслужава усилието, така че го препоръчваме като екзотична дестинация.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения