Красиви плажове на остров Антипаксос


Красиви плажове на остров Антипаксос

Красиви плажове на остров Антипаксос, гръцки остров в Йонийско море. Намира се на няколко километра на юг от остров Пакси, който е вашата отправна точка за пристигане тук. Изключително малък остров само  5 км²., но прочут със своето вино и няколкото плажове, на които може да си починете и плувате.

 

Красиви плажове на остров Антипаксос

Местното население е около 60 човека, които се занимават със земеделие. На остров Антипаксос няма хотели, а само няколко вили, които предлагат сравнително ниско качество на хотелски услуги. Пътищата са тесни и нямат асвалтово покритие.

Най-красивите плажове на остров Антипаксос са три и са разположени в северната част на острова. Близо са един от друг, като по площ са почти еднакви. Започваме описанието на плаж Vrika. Този плаж е най-близо до остров Пакси. Тук има едно заведение подобно на ресторант, в който се предлагат морски дарове, риба и разбира се студена бира.

Забравих да спомена, че на остров Антипаксос не може да се стигне с ферибот и поради тази причина няма автомобили. Повечето хора идват тук за един ден, за да обиколят подводните пещери, които са в южната част, както и една природно създадена каменна арка.

Другият плаж е Mesovrika, което в превод означава ситни камъчета. За нас това е див плаж, защото няма нищо освен пясък и скали наоколо. Водата е кристално бистра и чиста и може да се гмуркате без никакви притеснения. Наемете си моторна яхта от по-големият остров Пакси и елате тук, няма да съжалявате.

Последният плаж Voutoumi за мен е най-удобен и приятен за почивка. Тук останахме един ден и се насладихме на приятната компания на наши близки приятели. Цените са малко по-високи по обясними причини. Както споменахме във вътрешността на остров Антипаксос има няколко вили с басейн, които са най-добрият начин за по-дълъг престой тук.

Капацитета да се настанят повече хора е малък, но това не бива да ви притеснява. Това място е далеч от цивилизацията, но все пак има мобилен интернет, климатици и добра храна. В заключение може да се каже, че основният акцент на острова е яркосинята вода, пещерите и около тях високите скали огрявани от яркото слънце и гмуркането с шнорхел. Останалото зависи от вас и настроението с което ще прекарате удивителна ваканция в тази част на Йонийско море.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения