Пътуване и джип сафари в Уади Рам


Пътуване и джип сафари в Уади Рам

Пътуване и джип сафари в Уади Рам  това ни се случи в краткия престой в Йордания. Долината на пресъхнала река, това накратко е в превод Уади Рам . Пътуването до там от град Акаба е около един час по първокласен път. Трябва да посетите Visitor center за да видите какви услуги се предлагат. Това може и предварително да си го запазите в Booking.

 

Пътуване и джип сафари в Уади Рам

Територията на пустинята Уади Рам  към днешна дата има построени 85 изкуствено създадени бедуински селища. Цените на шатра са межди 40 и 200 долара за двойна стая, в зависимост от условията, които се предлагат. Вътре има всички удобства за туриста включително безплатен Wi Fi. Джип сафари може да си направите за около 30 до 50 долара в зависимост от това колко часа ще сте в Уади Рам  . Има няколко отправни пункта за  влизане в пустинята.

Следователно има различни маршрути,  през които ще минете.  Пригответе се за голямо друсане и прах. Добре се облечете, защото сте отзад на джипа , а там е открито и духа силен вятър. Нали идеята е да  е много  hard,  за да усетите адреналина.  Може да снимате клипове и снимки по време на возенето, но внимавайте все пак да не паднете.  Тук може да видите клипове на джип сафари в Уади Рам, които съм направил и да се насладите на марсианския пейзаж и нашите емоции в джипа. При всяко джип сафари има поне два стопа.

Единият е да се изкачите на някоя височина и да направите панорамни снимки на пейзажа около вас, а другата спирка е да пиете чай от кардамон, който е наистина превъзходен.  Дори без подсладител е уникално сладък. Пожелайте си все пак хубаво време, т.е. да е слънчево времето и да няма пясъчни бури.Wadi-Rum-jeep-safari

Пясъкът в Уади Раме червен, защото има желязо в скалите. Дюните са трудни за изкачване, защото краката ти затъват  много  и все едно сте в планината  и  крачите в дълбокия сняг. Само че вятърът е топъл и е по-горещо. Нашият маршрут включваше разходка с джип около 10 км.  Спряхме на две места за да видим къде се е снимал филма Марсианецът  и панорама в средата на пустинята. Пихме чай от кардамон в Лорънс каньон и разбрахме защо не слагат мед в чая.

В Йордания медът е изключително скъп, около 100 долара за килограм мед. Така че ако искате да търгувате ето ви една добра идея. Пътуване и джип сафари в Уади Рам е много добра атракция и силно ви я препоръчвам. За първи път ни се случи и останахме много доволни. Добре е преди това сафари да си купите кърпи (забрадки) с цветовете червено и бяло за да имате спомен от тази екзотична дестинация. Истинската цена е доста ниска , около 5 долара, но те ще искат да ви я продадат за 20 долара.

Пазарете се до последно и запомнете, че това не обижда продавачите по никакъв начин. Така е в арабските страни. Тези кърпи са китайски, така че внимавайте какво ще си купите. Кърпи се продават навсякъде, както шалове и магнитчета. В заключение искам да ви споделя, че е добър вариант да останете в пустинята поне 4 до 6 часа за да имате време за всичко. Има и спирка за яздене на камили в Уади Рам.

Цената е 20 долара за един час. Камилите обаче ми се сториха дребни на ръст и болнави, защото в Петра видях доста по-големи камили, добре гледани при това. До камилите има древни рисунки от преди 2500 години. Честно казано не ми се вярва, защото имах чувството, че местните хора са ги надраскали за да привлекат туристите в този район. Ако са толкова древни, защо достъпа на туристи до тях е толкова лесен.

Аз можех да се изкача до тях и също да си драскам без да ме спре някой. Завършвам моя кратък разказ за пътуване и джип сафари в Уади Рам и пожелавам на всички такива хубави емоции, които ни се случиха на нас в това далечно място на Земята.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения