Остров Сал и Кабо Верде


Остров Сал и Кабо Верде

Остров Сал и Кабо Верде, задължителна дестинация за тези от вас, които искат да обиколят всичките страни на Земята. Започвам разказа си първо за архипелага Кабо Верде. Намира се близо до африканския бряг, но не толкова близо, да се пътува постоянно. Като цяло повечето туристи, които идват тук на незабравима ваканция пристигат със самолет.

 

Остров Сал и Кабо Верде

За жалост полетите не са често явление и поради тази причина тук няма толкова много туристи. Отделно, че предлагането на хотели е ограничено, поради тази причина цените са евтини. Остров Сал се намира в североизточният край на архипелага Кабо Верде. Тук условията за уиндсърф и сърф са чудесни, няма много туристи както на другите острови.

През повечето време туристите са на плажа, където си почиват активно, далече от шума на големите градове. Имате възможност да посетите Crioula Beauty Center, където водата е много солена и реално вие без никакви проблеми може да се задържите на повърхността. Намира се в южната част на остров Сал, където са най-красивите плажове.

Може да си организирате екскурзии на острова или да ползвате услугите на местни туристически агенции. Как протича една такава разходка. Тръгвате от избраният хотел в западна посока с моторна лодка или малък кораб в зависимост от броя пасажери. Пристигате на първият плаж Igrijinha и няколко безлюдни плажове до залива Murdeira.

Тук също има няколко хотела за туристи, ресторанти и кафенета. По-добър вариант е да продължите до град Palmeira за да направите обедната почивка. Има търговско пристанище и два естествените басейни на Арагон и Буракона. В северната част са естествените солници на Педра де Луме . Обясниха ни, че това е вулкан от който се извлича сол. От там е името на остров Сал.island-Sal-Cape-Verde

Около 10-15 метра е надморската височина на това място и има доста занемарен вид.  От там тръгвате към столицата Еспаргос. Малък град в центъра на остров Сал. Тук се намира най-високата точка на острова под 100 метра. В края на нашата обиколка сме предвидили спирка на Понта Прета и Dune Beach. Тук имате възможност за няколко часа плаж и завръщане в хотела при Santa Maria.

Всичко това струва около 50 долара. Разбира се може обиколката да се направи с автобус или кола под наем. Както писахме в началото на тази статия за остров Сал, може да се направи разходка и до съседните острови Боависта, Фого, Сао Николау или Сао Висенте. По отделно разбира се след кратък полет със самолет. Важно е да се знае, че не на всеки остров от архипелага Кабо Верде има летище.

Поради тази причина е трудно да се обиколят всичките за няколко дни. Обиколили сме много острови по света и мога да ви кажа че тук не е най-красивото място, но си заслужава да се остане няколко дни. Зависи в кой сезон ще дойдете на остров Сал. Все пак близостта до екватора е много голяма така че не се колебайте.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения