Най-красивите плажове на Филипините


Най-красивите плажове на Филипините

Най-красивите плажове на Филипините естественно се намират на островите Боракай, Палаван, Миндоро, Бохол, Матан и още няколко, за които ще напишем в тази подробна статия. Винаги съм знаел че Филипините са едно райско кътче на Земята, но след като обиколих повечето острови моите очаквания се потвърдиха. Започвам нашата виртуална разходка със списък на най-известните плажове на Филипините.

 

Най-красивите плажове на Филипините

White beach Boracay най-известния плаж на този малък остров. Тук се намират най-луксозните курорти на Boracay защото пясъка е бял и ситен и може да се практикуват всички водни спортове, включително кайт сърф. Ветровете духат през цялата година, а водата е топла през летния сезон.

El Nido beach Palawan голям морски плаж в близост до който се намира резерват носещ същото име. Във водата има много живот: осем вида бозайници, сто вида корали и хиляди различни видове риба. По скалите може да видите много птици които гнездят, така че може да съчетаете полезното с приятното тук на този красив плаж.

Puerto Galera Mindoro красиви бели пясъци и добри условия за плуване, ветроходство и релакс, това се предлага на този остров. На това място може да се насладите на най-плътната популация на морски видове в света. Разгара на сезона е от април до юни, така че имейте предвид тълпите от туристи по това време на годината.

Panglao Island Bohol бързо развиващо се място с богата природа. Alona Beach е  най-известният плаж на острова Panglao, макар да е претоварен и скъп, но има много места за гмуркане. Други интересни и красиви плажове са Dumaluan и Doljo Beach. Най-лесния начин за опознаване на острова е да наемете мотоциклет. Друг вариант е да се возите на плаващ ресторант кораб по зелените води на река Loboc и да слушате филипинска  музика. Опитайте изискана морска храна дарове.Dos-Hermanas

Palaui Island особено красиво място където няма да намерите нито един хотел. Суровата природа се е запазила в целият си блясък. Безлюдни плажове, вулканични скали, богато морско биоразнообразие и къмпинг на плажа. Това  ви очаква ако предпочетете Palaui Island.

Pagudpud Ilocos Norte намира се на север от столицата Манила. По пътя до там може да видите много ветрогенератори. Тук няма да видите банкомат или супермаркет. Мястото е доста диво, уединено и много ветровито. Най-известният плаж на остров Pagudpud е Blue Lagoon beach. Заради голямата отдалеченост няма много чуждестранни туристи.

Разбира се спъсъкът с най-красивите плажове на Филипините е дълъг и може да изброим още няколко забележими места като например: Siargao Island и Surigao del Norte, Mactan Island и Coron Island Palawan.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения