Незабравима ваканция на Ко Самет Тайланд


Незабравима ваканция на Ко Самет Тайланд

Незабравима ваканция на Ко Самет Тайланд, прекарахме си чудесно и се насладихме на бели пясъчни плажове, кристално чисти води и екзотичен подводен свят. През последните 15 години Ko Самет се е превърнал в една от най-желаните дестинации в Тайланд. Това екзотично място е само на 200 км от столицата Банкок в Тайландския залив. Конкурира се по предлагани туристически услуги с остров Ко Самуи и остров Ко Чанг.

 

Незабравима ваканция на Ко Самет Тайланд

Ко Самет Тайланд е заобиколен от коралови рифове, в които има разнообразен воден свят, плажовете са много добри за слънчеви бани, а вкусната тайландска храна е за предпочитане. Климатът е благоприятен почти през цялата година с изключение н а месеците от май до месец септември, когато има дъждове и редки бури.

В миналото остров Ко Самет е бил обитаван от пирати (има легенди за заровени съкровища), а в момента по-голямата част от него е Национален парк. Има един асвалтов път, който пресича острова от север на юг, и от него се разклоняват малки черни пътища към красивите плажове на изток и запад.

Повечето плажове са в източната част на острова, където са струпани повечето хотели и курорти. Средната дължина на плажовете е около 200 метра, разделени по между си от големи камъни или скали врязани във водата.

Hat Sai Kaew или Diamond Beach. Може би най-популярния плаж  на Ко Самет с дължина 1 км и ширина 25-30 м. Голяма част от този плаж е заета с  шезлонги и ресторанти. Тук разнообразието от водни атракции е най-голямо.  Посетителите могат да се насладят на  плуване, каране на джет, уиндсърф ,плаване с катамаран. Нощните забавления са гарантирани, но това място според мен е доста шумно и не ви го препоръчвам ако искате да си починете.

Ao Hin Khok и Hat Sai Kaew. Това са два съседни плажа, разделени от една скала на която се намират една русалка и един свирещ музикант. Препоръчваме ви плаж Ao Hin Khok , който е по-спокоен и чист, докато плаж Hat Sai Kaew е по-шумен и мръсен.Ko-Samet-Ao-No-Na

Ao Phai.  Разположен на юг от предните два плажа. Тук ще намерите няколко приятни ресторанти и ситен бял пясък. Вечер има много шумни партита в най-големия бар на плажа.

Ао Nuan. Много малък плаж близо до гъстата гора в която има построени дървени бунгала ръчно изработени от собственика. Това е мястото, което горещо ви препоръчваме за тиха и спокойна почивка.

Ao Wong Deuan. Вторият най-голям плаж на Ко Самет и единственото място от където може да наемете ферибот до континенталната част на Тайланд. Тук семействата с деца предпочитат да плуват и да се забавляват защото плажа е много равен , а във водата няма остри камъни и миди.

Ao Wai. Един от най-южните плажове в Ко Самет. Има заведение близо до плажа постровено върху голяма лодка. Самия плаж е доста тъмен през нощта, защото е заобиколен от кокосови дървета, за сметка на това през деня е много живописен и спокоен плаж за любителите на морето.

Ao Kiu Nok. Най-южния плаж в Ко Самет, който през последните години е доста претъпкан. Понеже плажа е малък и скалист, собствениците са построили много бунгала и вътрешен басейн. Мястото е доста скъпо и шумно. Не ви го препоръчваме, това е наше мнение разбира се.

В заключение може да напишем, че Ко Самет е малък остров със свой собствен чар, различен от останалите острови на Тайланд. Акцентът тук е по-малко морски атракции и по-спокойна семейна почивка. Барбекю и ресторанти има на всеки плаж, а плодове има в град Na Dan.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения