Пътеводител в Национален парк Йелоустоун


Пътеводител в Национален парк Йелоустоун

Подробен пътеводител в Национален парк Йелоустоун един от най-старите паркове в Америка. Главната атракция  са бълбукащите гейзери, които се намират в южната половина на парка. Точно по този начин енергията се освобождава от вулкана, който се намира под Йелоустоун . Най-големият гейзер се казва Олд Файтфул. Горещата вода изригваща от дълбините на земята с голяма скорост на височина до 56 метра.

 

Пътеводител в Национален парк Йелоустоун

Почти половината от съществуващите гейзери на Земята се намират тук. На територията на Йелоустоун няма много хотели и повечето съществуващи такива са построени от дърво. Природното разнообразие на диви животни е най-голямо в Америка разбира се след Аляска. Бизони и мечки може да видите само ако навлезете навътре в Националния парк .

Също така може да се наблюдават на свобода лосове, елени и над 150 вида птици. Най-много посетители има в Големият каньон на река Йелоустоун. Той започва от водопада Lower Falls. Дължината на каньона е 36 км, като реката преминава през забележителни участъци подходящи за удивителни панорамни снимки. На много места има специално изградени наблюдателни постове, които са на височина над 300 метра над реката.  Усилията на управата на Национален парк Йелоустоун е да възстанови изчезналите видове животни, като например сивият вълк от Скалистите планини и белоглавите орли.

Национален парк Йелоустоун има пет входа за достъп и 230 км асвалтов път за автомобили. За пешеходен туризъм има изградени 1900 км туристически пътеки. Най-доброто време за посещение в парка е в месеците април до октомври. През останалата част от годината пътищата са затворени. Изключение прави северозападния вход където се намират голяма част от хотелите.

Има места където може да се къпите дори през зимните месеци - да разрешено е. Обаче не е разрешено къмпингуването. такова място е на река Гарднър. Заради големият интерес към природните забележителности на Национален парк Йелоустоун има и доста инциденти между хора  мечки и бизони. Причина за това е боклуците, които оставят хората и служат за храна на мечките.

Благодарение на Службата по националните паркове този проблем е решен за сега. Има места специално пригодени за риболов в голямото езеро на Йелоустоун. Най-посещаваните маршрути и пътеки са: Mystic Falls, Lone Star Geyser, Yellowstone Lake Overlook, Pelican Creek и др. Нека само припомним, че всичко описано до тук е чст от забележителностите на Уайоминг, които може да посетите при добро желание и бюджет.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения