Забележителностите на Нуку Хива


Забележителностите на Нуку Хива

Забележителностите на Нуку Хива се намират само на 1500 км от Таити, на средата на Тихия океан. Този остров е част от Маркизките острови, които са екзотична дестинция дори за богатите туристи заради голямата отдалеченост от големите континенти. Ако говорим по-конкретно за Нуку Хива може да споменем неговия планински характер и обраслите със зеленина склонове на планинските вериги.

 

Забележителностите на Нуку Хива

Тук се намира изключително красивия водопад Hakaui с височина 330 метра. Понякога водопада се крие в облаците и не може да бъде сниман. Нуку Хива има вулканичен характер, което не пречи растителността да е буина тропическа. Тук няма да видите големи хотели , защото туристите обикновено се настаняват в луксозни бунгала. Такива има в близост до големите селища като Taiohae и Taipivai.

Понеже Нуку Хива е най-големия от Маркизките острови тук има католическа църква, училище, банка и сградата на правителството. Населението е около 2000 души и се занимава предимно с риболов, отглеждане добитък и селско стопанство. Това място е доста спокойно и ако стоите повече от една седмица дори ще ви стане скучно. Плажовете са малко на брой предимно в южната страна на острова.nuku-hiva-bay-Anaho

Покрити са с тъмен едър пясък и не са много удобни за плаж. По-добър вариант е да се разходите с яхта около  Нуку Хива или да опитате риболов, който ще се окаже добро забавление за вас. От забележителностите на острова може да споменем за Muake hill - панорамна гледка подходяща за снимки към заливите и пристанището, Anaho Bay - най-доброто място за плуване и слънчеви бани, Паеке - археологическо място с много история, Temehea Bar - място за забавление през горещите вечери. Местата за плуване и гмуркане са ограничени заради честите атаки на акули.

Все пак може да опитате в Akamako Cave , Motumano point и matateiko point. Други атрактивни занимания са обиколка с лодка около непристъпните скали на остров Нуку Хива , конна езда с водач сафари по черните пътища.  В неделя има традиционен пазар за сувенири и други украшения изработени от населението. Запомнете само че пазаренето за цената на дадена стока не е прието. Посетете и останалите забележителности на Маркизките острови и на Френска Полинезия.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения