Забележителности на остров Кос


Най-интересните забележителности на остров Кос

Запознайте се с най-красивите забележителности на остров Кос, които може да посетите не само през лятото но и през останалите сезони в годината. Къде се намира това райско място? В южната част на Егейско море от островната група Южни Споради само на няколко километра от турския бряг и по-специално до курорта Бодрум. Най-големият  град в Кос носи името на острова, а другите населени места са малки, предимно курортни градове .

 

Забележителности на остров Кос

Пясъчните плажове и красивата природа привличат туристи най-интензивно през лятото, но за любителите на уединението и спокойствието, повечето хотели работят целогодишно. Освен красиви средиземноморски плажове, остров Кос е известен с древногръцките легенди, според които тук е дома на Хипократ.

Традиционно на острова се отглеждат фъстъци и подправки, изработват се килими и има оживени пазари. През лятото това приказно място е пренаселено от туристи , а в пристанището на Кос влизат луксозни яхти на милионери и световни звезди на шоу бизнеса.  Кос Марина е главното пристанище и туристически център, с  много ресторанти и хотели. Тук е единствената запазена крепост на кръстоносците.Kos-beautiful-beach

Вътре има добре запазен  замък, построен между 1450 г. и 1478 г. Близо до крепостта се намира дървото на Хипократ. Предполага се, че тук преди  2400 години Хипократ е изнасял лекции по медицина на своите ученици. Посетете старата столица Кефалос, малко село с хубави заведения за хранене и барове за младите хора, които са дошли да си поживеят на воля далеко от големия град. 

На 10 км от Кефалос се намира най-красивия курорт - Paradise beach, който ще ви изненада с изключително чиста вода и бял ситен пясък на плажа. Ако искате да опитате вкусна средиземноморска храна и да опознаете културата на Гърция и нейните острови, да се излежавате мързеливо на пясъка на някой екзотичен плаж - остров Кос е вашата предпочитана дестинация.

В Егейско море има още много красиви острови и курорти, които може да видите ако наемете моторна яхта или лодка. Много от островите си плиличат по белите варосани къщи с червени покриви и растителността. Водата е много солена и чиста, благоприятна за подводно гмуркане . Има възможност да практикувате всички видове водни спортове, стига да попаднете на правилното място. Друга подобна дестинация в този район е остров Astypalaia.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения