Средновековни френски замъци по река Лоара


Десетте най-красиви френски замъци

Френските замъци са едни от най-впечатляващите в света. Те са едни от френските атракции в туризма като цяло и се посещават ежегодно от милиони посетители. Ето десетте най-красиви френски замъци по река Лоара:

 

Средновековни френски замъци по река Лоара

Замъкът Фонтенбло Palace of Fontainebleau  – намира се на педесет километра от френската столица Париж и е служил за кралска ловна резиденция, тъй като се намира в много красива гориста местност. Замъкът е известен също като седалище на Наполеон Бонапарт непосредственно преди да бъде заточен на остров Света Елена.

Замъкът Шенонсо  Castle Chenonceau  – един от най-елегантните френски замъци  наричан още „Женският замък” защото в него са живели няколко много важни женски особи. По късно е наричан замъкът на любовта. Около замъка са изградени специални диги на река Шер. По този начин са направени много красиви градини запазени за туристите и до днес.

Най-посещаваните френски замъци по река Лоара

Замъкът Шеверни Cheverny Castle – изключително симетричен замък, намиращ се в живописната долина на река Лоара във възрожденския стил на  Луи XIII. Интерес представляват покривите на замъка, които са в различни стилови и камбанарията.Castle Loire Use

Замъкът Юсе на Лоара Castle Loire Use – замъка е построен през 15 век на мястото на стара крепост в долината на река Лоара. Именно тук Шарл Перо е написал приказката „Спящата красавица”. Днес в замъка има цяла колекция от фигури на хора облечени в средновековни дрехи.

Замъкът Амбоаз  Amboise Castle  – замъка представлява цялостна консрукция на сграда във вид на трапец. Той се използва от французите за спокойна и романтична разходка. Впечатление правят колекцията от мебели и гоблени, специална изработка.

Замъкът Пиерфон Pierrefonds Castle  – построен преди 600 години  се отличава от другите френски замъци  по река Лоара с това, че е  военна крепост, която в продължение на 200 години многократно е обсаждана. Била е доста разрушена и занемарена, преди Наполеон да я купи за нищожна за онова време  сума пари. През 19 век този замък е определен като културно историческо наследство на Франция и е основно реконстроиран.

Замъкът Ланже Langeais Castle  – Построен е за рекордните за онова време 4 години. Тук се намира най-старата бойна кула във Франция. В една от залите на замъка е запазена пълна възтановка от восъчни фигури на сватбата на Ана Бретанска и ШарлVIII.

Palace of FontainebleauЗамъкът Шамбор Chambord Castle  – е един от най-красивите френски замъци  с дворцови укрепления в архитектурен стил ренесанс. Както повечето френски замъци  по река Лоара и този е заобиколен от дълбок ров. Зад стените на замъка има много красиво подредени парк и градини.

Замъкът Виландри Castle Villandry  – построен е на мястото на феодално владение в ренесансов стил. Днес замъкът е напълно реконстроиран за посетители и представлява две геобразни крила. Прозорците са големи и продълговати с хоризонтални корнизи и добре украсени капандури.

Замъкът Метон Сейнт Бернард  Castle Menthon St. Bernard  – построен е на една визока скала в близост до френските Алпи. От замъкът се открива страхотна гледка към езерото Анси. Строителите не са пропуснали да добавят към покривите островърхи кули, които са емблематични за времето си.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения