Швейцария, най-интересните туристически атракции


Швейцария – чиста добре запазена природа, сигурност и спокойствие

Швейцария, тази толкова красива и известна страна в цял свят, поддържайки политика на неутралитет, впечатлява туриста най-вече с добре запазената природа и планинската верига на Алпите. Граничи с Италия, Германия, Франция и Австрия, които са оставили свой отпечатък както в езика на швейцарците, така и в тяхната култура.

 

Швейцария, най-интересните туристически атракции

Швейцария няма излаз на море, но това не е проблем защото Средиземно море е само на 150 км от южната граница на страната. Релефът на Швейцария е планински, като по върховете снегът е целогодишен. Тук са едни от най-високите върхове на Европа, световно известния Матерхорн - 4477м, Монте Роса - 4634м, Айгер  и други.

Глобалното затопляне през последните години е засегнало много туризма в страната, тъй като снеговете и ледовете са се изместили по-високо, а и снеговалежът доста е намалял. Именно поради тази причина Швейцария е една от страните, които се борят за опазване на околната среда. Швейцарските Алпи са много добре снабдени с вода.

По назъбените планински склонове се спускат кристално чисти потоци, които в подножието си се събират в приказни езера. Посетете Лаго Маджоре, Цюрихското езеро, Боденското езеро, Женевското езеро, Нюшателското езеро както и красивото, малко езеро Сен Мориц.Swiss vilages

Швейцарците са малък , но културен народ – престъпността и неграмотността е много ниска. В страната живеят много знаменити личности, които са предпочели Швейцария заради ниските данъци, приятния климат и спокойният живот. Включете в туристическите си маршрути столицата Берн, както и много красивите и известни с историческите си паметници Женева, Цюрих, Базел, Лозана и др.

Не забравяйте да опитате световно известният в цял свят шоколад, като направите туристическа разходка във фабриката Lindt & Sprungli. Тук освен дегустацията ще видите на живо как се произвежда тази сладост на много деца. Швейцария е известна още със своите часовници, сирена, кашкавал и разбира се швейцарските банки.

Тъй като страната не е член на Европейският съюз и спазва стриктно своят суверинитет и неутралност, затова много хора влагат парите и ценностите си именно тук. Швейцарските градове са едни от най-добрите за живеене на Земята. Според последните проучвания те са най-красиви и подредени, като усещането ви за сигурност и свобода е гарантирано.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения