Американски храни за кърмачета изтеглени от пазара


Американски храни за кърмачета изтеглени от пазара

Компанията Abbott Laboratories Inc, САЩ, изтегли от пазара  милиони кутии  храни за кърмачета Similac, съобщава Ройтерс. В завода в Мичиган са намерени бръмбари, които са попаднали  в храните за кърмачета. В резултат на това  компанията регистрира загуби от $ 1 милион. Проверка на завода е направена, след като компанията получила две жалби от потребители.

Американски  храни за кърмачета изтеглени от пазара

Компанията Abbott Laboratories  подчерта, че прави редовни проверки на качеството на продукта. Според тях, 99,8% от консервите със смес са абсолютно безопасни. Въпреки това, всички продукти от тази серия са отзовани.

Използването на заместители на майчината кърма застрашава здравето на децата. Неправилните или противоречиви инструкции, свързани с употребата на смесите, са в разрез с  указанията за сигурността на храните за кърмачета, одобрени от Световната здравна организация  и Британската агенция за храни. Сместа на прах не е стерилна и може да съдържа опасни бактерии, така че употребата им при недостатъчно сварена вода  може да доведе до сериозни последствия за детето. Освен това, вече разредена, сместа трябва да се използва веднага.

Друга причина, е  че много от смесите не са  подходящи за едно дете защото съдържа млечен протеин от крава, който е един от най-честите носители на алергии при децата.

През септември 2008 г. в Китай избухна меламин скандал  и бяха  убити  най-малко 6  бебета защото някои производители са добавили   органични съединения в адаптираното мляко за изкуствено повишаване на съдържанието на белтъци.

Общият брой на децата, засегнати от токсичния  продукт е бил около 300 000. Разследването установи също, че меламина е добавен не само в сухото мляко, но и в шоколадите, разтворимото кафе, бонбоните, бисквитите  и дори яйцата. В последния случай са били хранени кокошките с храна с високо съдържание на вредни вещества. След този инцидент бяха задържани 60 лица. Двама мъже  бяха осъдени на смърт и присъдата беше изпълнена. Управителя  на млечната  компанията Санлу  получи доживотна присъда и е глобен 3,60 милиона долара.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения