Скандали


Знаем ли всичко за мръщенето

Когато се мръщим, лицето ни добива тъжно клоунско изражение. Всичко се отпуска - устните се извиват надолу, очите ни се навеждат, бузите се смъкват. Единственото нещо, което се повдига е лекото изду­ване под долната устна, което именно ни придава характерната физионо­мия „бедната аз“.

Мръщенето е определящо за тъжния изглед. Често ще го забележите, когато някой е тъжен, объркан или не одобрява вас или вашите действия. Когато човек се мръщи много, може би ми­нава в момента през труден период, или по природа е негативна лич­ност.

Намръщено лице-бръчки на лицето

Или пък наистина ви вярва: едно японско проучване твърди, че жените са по-склонни да се мръщят, докато гледат драматичен филм, ако са с приятелки, отколкото ако са с непознати.

Учените предпола­гат, че тези отношения дават основание да се смята, че жените са по- искрени в отношенията си една към друга.Кото цяло, съвета ни е да избягвате това изражение по милион при­чини. Ако му позволите да се мерне върху лицето ви дори за малко, лице­то хлътва, бузите ви се отпускат и заприличвате на унило куче.

Дори ботоксът не може да ви помогне да вдигнете брадичката си.

Неутрализи­райте ефектите на мръщенето със съзнателна усмивка или правете физи­ономии, които ще ви помогнат да развиете по-изразени мускули на бузи­те, които да намалят белезите на отпуснатото клоунско лице.Ако сте от хората, които се изчервяват в неудобни или стресови ситуа­ции, отпуснете се. Не, наистина - отпуснете се! Това е единственият начин да се преборите с проблема си.намръщено лице на човек

 Повечето хора, които се изчер­вяват, получават също така сърцебиене и дишането им се накъсва. Ко­гато се окажете в ситуация, в която е възможно да се изчервите, фоку­сирайте се върху дълбокото дишане. Вдишвайте през носа, изпълнете с въздух стомаха и издишайте през устата.

Целта ви е да съкратите цикъ­ла на индуцираната от стреса реакция „бий се или бягай", да активи­рате симпатичната нервна система, която кара също кръвоносните ви съдове да се разширяват (включително тези на бузите).Устните са невероятно изразителни с дванайсетте отделни мускула, които ги движат и правят възможни различните физиономии.

Тъй като имат по-малко слоеве кожа от епидермиса, кръвоносните съдове са по-близко до повърхността и им придават този розов цвят. С високата си концентрация на нервни окончания, устните са толкова сложно свърза­ни със сетивността, че мимиките им са често кокетни и сексуални.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения