Супермаркетите продават по-малки бутилки вино, за ограничаване на пиенето у дома


Супермаркетите продават по-малки бутилки вино, за ограничаване на пиенето у дома

Супермаркетте  въвеждане  по-малки бутилки вино за намаляване консумацията на вино на милионите домакинства  от средната класа, с което поставят здравето си  на риск, когато консумират  алкохол в дома си.

Въвеждането на бутилка от 500мл. намалява ненужното потребление на алкохол  в сравнение с конвенционалната бутилка от 750 мл.

Супермаркетите   продават по-малки бутилки вино, за ограничаване на пиенето у  дома

Продавачите на алкохол  заявиха, че това нововъведение ще бъде "особено подходящо за двойки с цел да се запази по-долу  препоръчваното ограничаване на правителството от 14 единици седмично за жените и 21 единици седмично за мъжете".

Мащабното изследване, публикувани от Службата за национална статистика миналата година установи, че средната класа  британци са по-склонни да превишават препоръчваната дневна доза на консумация на алкохол от работническата  класа, с два пъти повече  всяка вечер от седмицата.

Професор Иън Гилмор, председател на Alcohol Health Alliance, Великобритания и бивш президент на Кралския колеж на лекарите, заяви: "Очевидно супермаркети имат собствени мотиви за насърчаване на техните продукти и ние би трябвало да приветстваме този ход. Спасителният статин.

"Хората явно подценява това, когато те пият у дома, особено по време на празници. На почивка, повечето хора пият за  две седмици толкова алкохол колкото биха изпили за  три месеца и това изглежда е  добър повод да започнем борбата."

Пиенето само половин чаша вино повече на ден може да увеличи риска от рак.750мл. бутилка вино с 12 на сто алкохол има девет единици алкохол, а 500мл. бутилка има само шест единици.Конвенционалните 750мл. все още представляват над 98 % от общата  стойност на виното, закупено от британците всяка година, но по-малкия размер  набира все по-голяма популярност.

"Ние сме наясно, че нашите клиенти подхождат към  пиенето  сериозно и затова ние искаме да бъдем гъвкави чрез въвеждане на по-малки размери  бутилка с капачка на винт за затваряне и  за по-лесно  запечатване".Посещението на баровете и ресторантите намалява за сметка на увеличеното домашно пиене почти два пъти.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения