Хранителни добавки за здравето на децата


Хранителни добавки за здравето на децата

Хранителни добавки за здравето на децата, важен момент от живота на едно семейство. Като майки, всички жени се тревожим за нашите деца и искаме най-доброто за тях, нали така? Включително и искаме да са здрави, особено сега, в сезона на настинките. Но какво ни струва на нас това като родители?

 

Хранителни добавки за здравето на децата

Говорейки за здраве, ние искаме да направим най-доброто за нашите мъничета и това е профилактиката. Като здравен консултант виждам колко е важно на децата да се подава силна храна, която да им помага да имат здрава имунна система и устойчивост срещу вируси и инфекции. Не мислете, че сте беззащитни срещу болестите! До колкото нашите човешки сили и възможности ни позволяват, имаме разполагаме с варианти за действие, което всеки един от нас може да предприеме, и това е да търсим решение в природата!

Все повече и повече става модерно и актуално днес да си пазаруваме био продукти от биомагазини, да търсим био производство и за мен това е правилен подход. При всичките спорове относно органичния произход на храните и хранителните добавки, които ни се рекламират като "чисти", за мен има смисъл да продължим в тази посока, защото тя е перспективната както за нас, така и за децата.

Какво препоръчвам на родителите, ако искат да имат здрави деца?
Има няколко вида хранителни добавки, които можете да си набавите от различни източници, и които биха имали положителен ефект върху детското здраве:

1. Коластра от крави. Това е първото мляко на кравата и е много хранително, защото коластрата на кравите е по-силна от човешката, т.е. съдържа в себе си повече антитела, същевременно е близка до човешката, така че е подходяща и за прием от хора. Много се говори за нея, доста родители и най-вече майки я познават и ползват, и също и виждат резултат. Само че как да разпознаем коя да изберем? Едно общо правило, което можете да прилагате, е да търсите коластра, сушена на максимално щадящата температура за обработка на животински продукти – 72˚, под формата на капсули. Вече всеки знае, че обработката на храни и хранителни продукти на висока температура унищожава голяма част от полезните съставки. Защо капсули? Хапчетата съдържат свързващи вещества, които слепват съдържанието, така че да се оформи като хапче, и често пъти тези допълнителни съставки са вредни, да не говорим, че производството на хапчета включва и обработка на висока температура (печене). И колко полезни вещества в крайна сметка ще останат в продукта по този начин? Друг съществен критерий е дали е течна или на прах. Колко време може да издържи прясното мляко в хладилника без консерванти? Същата е логиката и за коластрата. Малките деца я обичат, защото има вкус на сухо мляко и е леко сладка, така че могат да я дъвчат (и то с удоволствие!!!) или да я изпият, разтворена във вода. За тези родители, които са вегани по морални причини, можете да потърсите и информация за начина на добиване на коластрата, от която се интересувате.

2. Водорасли АФА (АФА е съкращение от тяхното латинско наименование Aphanizomenon Flos-Aquae). Все повече навлизат на пазара в Европа, включително и в България, и това не е без основание. Точно този вид водорасли е с изключително високо хранително съдържание. Те са богати на антиоксиданти, витамин, минерали, протеин, аминокиселини, микро и макро елементи, включително са естествен източник на витамини Е, В12, В5, С и провитамин А (бета каротин). В резултат с изключително малко количество АФА на ден (половин - един грам) тялото получава огромно количество хранителни вещества, които са напълно смилаеми и високо усвоими, включително и от малки деца, което ги прави особено подходящи за тях. Критериите за избор на продукти със съдържание на АФА са същите като критериите за избор на коластра - суровосушени на ниска температура, в капсула, без консерванти.

3. Омеги. Те са много важни за нормалното функциониране на организма. За да бъдат наистина полезни и усвояеми, е важно да се приемат от естествен източник, например от ядки, семена и билки, диви или био производство, разбира се, чрез студено пресоване. По този начин максимална част от полезните съставки се запазва .Също важно е омеги 3, 6 и 9 да се приемат в конкретно съотношение, което най-лесно се измерва при прие на продукт, който съдържа и трите вида омеги в необходимото съотношение. Омегите имат положителен ефект върху общото състояние на тялото, нервната система, хормоналния баланс и много други.
Здравето на децата е от изключителна важност за нас, големите, така че от нас зависи да вземаме правилните за тях решения. Коластрата, водораслите АФА и омегите са подходящи също за вегани и вегетарианци, ако предпочитате този начин на хранене на вашите деца. Може да посетите моята Фейсбук страница Консултации за здраве и личностно развитие където можете да намерите още безплатна и полезна информация за вашето здраве. Ако имате въпроси или просто искате да получите повече информация, можете да ме намерите тук  https://www.facebook.com/Preslava.Velikova

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения