Кой как разбира брака - статистика


Интересно мнение на мъжете и жените за брака

Едно ново проучване сред младите хора до 40 годишна възраст показа, че сключването на брак е често срещана грешка, за която повече от половината анкетирани много съжаляват.

 

Кой как разбира брака - статистика

Анкетата е обхванала 5000 семейства, от които 50% твърдо са заявили, че не са попаднали на подходящият човек до себе си.

25% споделят, че такава мисъл им е минавала през ума два или три пъти през последните години от брачния съюз.

Други  18% от време на време се чувстват подтиснати от факта, че може би са взели погрешното решение относно женитбата, а 8% са напълно убедени в правотата си относно грешният си избор, но за жалост битието ги натиска и те не смеят да се разведат.

Най-честата причина, която която се изтъква е липсата на независимост и прекалено монотонният начин на живот в семейството.problemi pri razvod

16% от съпрузите си признават открито, че изпитват влечение към друг, а 11% заявяват, че вече не усещат никакво физическо привличане към партньора си.

Една подобна анкета на известен сайт за запознанства в България установи, че над 50% от мъжете смятат, че брак трабва да се сключи на зряла възраст.

Процента на запитаните жени с такова мнение е почти същият. Според допитването жените са малко по-романтични от мъжете, като 16% от тях смятат брак основан на романтика за доста силен.

Само 8% от мъжете споделят това мнение. Ето я и приятната изненада, а именно, че брака се гради на любов и доверие са били съгласни жени - 68% и мъже - 65%.

Друго съвпадение в мненията е относно вниманието към партньора си и взаимната  поддръжка  жени - 37% и мъже - 34%. Според голяма част от жените 68% и 63% от мъжете, главната причина за разтрогването на браковете е недоверието и изневярата.

В анкетата са участвали 1500 жени и мъже на различна възраст.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения