Малки женски хитрости, ако имате мързелив мъж в къщи


Как да поделим задълженията си в къщи с мъжа

Живеем в модерно общество и е редно правата и задълженията в брака да се поделят по равно между съпрузите.  Обаче ако само единият от тях върши домашната работа, а другият мързелува, тогава имате проблем.

 

Малки женски хитрости, ако имате мързелив мъж в къщи

Ако сте от тези жени, които искат да им е подредено в къщи – „чистница”, а мъжът ви като се върне от работа и сяда пред телевизора или компютъра – „мързеливец”, тогава е време да вземете някакво кардинално решение, с което да облекчите вашите домакински мъки.

Отсега да ви е ясно, със сигурност няма да ви е лесно, но поне опитайте. Ето няколко ценни съвета, с които евентуално може да се преборите с мързеланкото в къщи и да поделите отговорностите у дома.

Първото нещо,  което трябва да направите е да спрете да вършите всичко сама в къщата. Това, че сте чистница и държите в дома ви да е перфектно по-скоро ви пречи и си правите лоша услуга.

Повечето мъже това супер ги устройва, макар че някои имат друга представа за чистота и ред. Това е доста хитър ход от страна на силната част на човечеството.domakinska rabota

По-добре му поставете задачки за вършене и го оставете сам да се справи по неговият си начин. Дори и да не го направи както ви се иска, не се месете.

Рано или късно ще се научи. Окуражавайте го и го стимулирайте за да може следващият път да се опита пак и пак. Наградете го с нещо, което много цени и обича и вижте резултата – приятно ще се изненадате. 

Караниците и викането няма да помогнат особенно, нито натякването от типа: „Чудо голямо, измил 3 чинии, аз като мия всеки ден кой ми го признава”. Мъжете ни са малки деца, обичат поощренията и похвалите. Колкото по-често оценявате труда им, толкова по-бързо ще постигнете желания резултат.

Ако го видите да почива, почивайте и вие. Отдайте се като него на приятен мързел, грешка е да шетате докато той се излежава самодоволно на дивана. Рано или късно мъжът ви ще огладнее, което ще инициира и първата негова полезна дейност , а именно да приготви храната.

Мъжете като цяло не могат да издържат на глад, така че се възползвайте от дадената възможност. Заредете се с търпение и бъдете по-настоятелна. Не се отказвайте и повтаряйте това, което искате той да направи.

Дано да успеете в начинанието и споделете вашият опит  за преборването на проблема Мързел с нас.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения