Кога идва момента да се каже на детето ви, че сте го осиновили


На колко години се съобщава на детето че сте го осиновили

По този повод за който искам да пиша  е  най-вероятно  проблем и на много други семейства. Моят  син е осиновен. 

 

Кога идва момента да се каже на  детето ви, че сте го осиновили

В момента е на 9 години. От много време живея със страха кога ще дойде моментът, в който ще трябва да му кажа истина­та. Сигурно всички майки като мен се притесняват от това, но моето дете е много чувствително и не мога да се реша. Какво ще ме посъветвате? ”

Всяка истина е по-добра от най-красивата лъжа. А в случая и в истината няма нищо грозно.

Съвети за отглеждане на осиновено дете

Разбира се, че е по- добре да го научи от Вас самата, отколкото от други “доброжелатели”, които не се знае как ще му я поднесат.

Ако синът Ви се чувства сигурен и приет, заобиколен с обич и разбиране, научаването на истината не би трябвало да промени нищо от досегашния му начин на живот. На 9 години е вече достатьчно голям, за да разбере какво му казвате.

Прибавете към новината и това колко много сте щастливи, че е ваше дете, че се гордеете с него и го обичате не по-малко, отколкото се обича едно свое дете.

Ако имате свои деца, той не бива да прави разлика между начина, по който се отнасяте към него и другите. Разкажете му за децата без родители, за да оцени шанса, който е имал.razgovor roditel dete

Ако Ви попита дали един ден може да открие истинските си родители, кажете му, че това е негов избор. Знайте, че обичта не зависи от гените.

Има деца, които трудно понасят истината, че са осиновени и понякога бягат от къщи, но това се случва преди всичко в случаите, когато в семейство­то се чувстват пренебрегвани или отхвърлени.

Не отлагайте много, защото синът ви влиза скоро в пубертета. Достатъчно е той да разбере, че независимо, че не сте го родила, ТОЙ е Вашето дете. 

Ако детето ви има въпроси, които са неудобни за вас е необходимо да се консултирате с психолог. Някои деца минават през труден период и най-вече от страх от отхвърляне, които може да продължи доста дълго. Не забравяйте, че дори и в тази доста специфична ситуация вие трябва да мислите кое ще е най-добре за вашето дете.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения