Не намирам смисъл да живея


Губя интерес от живота

“Моля помогнете ми ! Не намирам смисъл в живота, губя интерес.. Всичко, което съм харесвала преди, което съм обичала преди, вече е изгубило смисъла си. Заради това изгубих и повечето си приятели, забравила съм как да се забавлявам. Любов, професия, децане виж­дам смисъла. Помогнете ми! ”

 

Не намирам смисъл да живея

Всички попадаме в подобни моменти в живота си, чувстваме се депресирани и не виждаме изход. Изходът е активност.

Не бива да чакаме пасивно хубавите изживява­ния, които съдбата да ни поднесе на тепсия. Понякога не виждаме смисъла, защото собствените ни лимити не ни позволяват да го открием. Но това не означава, че той не съществува.

Имам нужда от помощ да намеря сили да живея

Всеки от нас има различен характер, опреде­лящ моделите на поведение и стереотипи на мислене, които са типични за нас. Но същият този характер изключва други нагласи и реакции, които са ни чужди.zena v depresiq

Често именно липса­та на последните е причина да не виждаме изхода от дадена ситуация и възможността за решение на проблема. Психо­терапията би могла да ви помогне да ги откриете и усвоите.

Започнете с нещо дребно. Предвидете в плана за деня нещо, което ще направите за себе си. Удоволствията няма да ни намерят, ако лично не ги потърсим.

Не ограничавайте контактите си, дори и да Ви се струва, че някои от тях са досадни. Никога не се знае от кой храст ще изскочи заекът.

Борбеност и инициатива са хапчетата против депресия. Често след такива периоди човек се влюбва, защото интуи­цията ни е отворена в търсене на новото и позитивно изжи­вяване.

Потърсете близък човек, с когото да споделите чувствата си — това е пътят към отварянето към света и другите, които могат да ви подскажат изхода, защото гледат с други очи на света.

Но си отговорете и на още един въп­рос: Дали не се опитвате несъзнателно да бъдете интересна по този начин и да привлечете внимание.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения