Семейство и приятели


Хранителни добавки за здравето на децата

Хранителни добавки за здравето на децата, важен момент от живота на едно семейство. Като майки, всички жени се тревожим за нашите деца и искаме най-доброто за тях, нали така? Включително и искаме да са здрави, особено сега, в сезона на настинките. Но какво ни струва на нас това като родители?

 

Говорейки за здраве, ние искаме да направим най-доброто за нашите мъничета и това е профилактиката. Като здравен консултант виждам колко е важно на децата да се подава силна храна, която да им помага да имат здрава имунна система и устойчивост срещу вируси и инфекции. Не мислете, че сте беззащитни срещу болестите! До колкото нашите човешки сили и възможности ни позволяват, имаме разполагаме с варианти за действие, което всеки един от нас може да предприеме, и това е да търсим решение в природата!

Все повече и повече става модерно и актуално днес да си пазаруваме био продукти от биомагазини, да търсим био производство и за мен това е правилен подход. При всичките спорове относно органичния произход на храните и хранителните добавки, които ни се рекламират като "чисти", за мен има смисъл да продължим в тази посока, защото тя е перспективната както за нас, така и за децата.

Какво препоръчвам на родителите, ако искат да имат здрави деца?
Има няколко вида хранителни добавки, които можете да си набавите от различни източници, и които биха имали положителен ефект върху детското здраве:

1. Коластра от крави. Това е първото мляко на кравата и е много хранително, защото коластрата на кравите е по-силна от човешката, т.е. съдържа в себе си повече антитела, същевременно е близка до човешката, така че е подходяща и за прием от хора. Много се говори за нея, доста родители и най-вече майки я познават и ползват, и също и виждат резултат. Само че как да разпознаем коя да изберем? Едно общо правило, което можете да прилагате, е да търсите коластра, сушена на максимално щадящата температура за обработка на животински продукти – 72˚, под формата на капсули. Вече всеки знае, че обработката на храни и хранителни продукти на висока температура унищожава голяма част от полезните съставки. Защо капсули? Хапчетата съдържат свързващи вещества, които слепват съдържанието, така че да се оформи като хапче, и често пъти тези допълнителни съставки са вредни, да не говорим, че производството на хапчета включва и обработка на висока температура (печене). И колко полезни вещества в крайна сметка ще останат в продукта по този начин? Друг съществен критерий е дали е течна или на прах. Колко време може да издържи прясното мляко в хладилника без консерванти? Същата е логиката и за коластрата. Малките деца я обичат, защото има вкус на сухо мляко и е леко сладка, така че могат да я дъвчат (и то с удоволствие!!!) или да я изпият, разтворена във вода. За тези родители, които са вегани по морални причини, можете да потърсите и информация за начина на добиване на коластрата, от която се интересувате.

2. Водорасли АФА (АФА е съкращение от тяхното латинско наименование Aphanizomenon Flos-Aquae). Все повече навлизат на пазара в Европа, включително и в България, и това не е без основание. Точно този вид водорасли е с изключително високо хранително съдържание. Те са богати на антиоксиданти, витамин, минерали, протеин, аминокиселини, микро и макро елементи, включително са естествен източник на витамини Е, В12, В5, С и провитамин А (бета каротин). В резултат с изключително малко количество АФА на ден (половин - един грам) тялото получава огромно количество хранителни вещества, които са напълно смилаеми и високо усвоими, включително и от малки деца, което ги прави особено подходящи за тях. Критериите за избор на продукти със съдържание на АФА са същите като критериите за избор на коластра - суровосушени на ниска температура, в капсула, без консерванти.

3. Омеги. Те са много важни за нормалното функциониране на организма. За да бъдат наистина полезни и усвояеми, е важно да се приемат от естествен източник, например от ядки, семена и билки, диви или био производство, разбира се, чрез студено пресоване. По този начин максимална част от полезните съставки се запазва .Също важно е омеги 3, 6 и 9 да се приемат в конкретно съотношение, което най-лесно се измерва при прие на продукт, който съдържа и трите вида омеги в необходимото съотношение. Омегите имат положителен ефект върху общото състояние на тялото, нервната система, хормоналния баланс и много други.
Здравето на децата е от изключителна важност за нас, големите, така че от нас зависи да вземаме правилните за тях решения. Коластрата, водораслите АФА и омегите са подходящи също за вегани и вегетарианци, ако предпочитате този начин на хранене на вашите деца. Може да посетите моята Фейсбук страница Консултации за здраве и личностно развитие където можете да намерите още безплатна и полезна информация за вашето здраве. Ако имате въпроси или просто искате да получите повече информация, можете да ме намерите тук  https://www.facebook.com/Preslava.Velikova

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения