Знаете ли как да хвърляте критичен поглед?


Критичен поглед. Как тайничко да го правим

Някои пазачи на животни описват на децата разликата между хищник и жертва по следния начин: „Очите гледат напред, това означава: искам да ловувам; очите са настрани - означава: искам да се скрия“.

 

Знаете ли как да хвърляте критичен поглед?

Това описва също така една ключова разлика в начина, по който мъжете и жените се гледат едни други. Когато мъжете гледат жени, те използват предимно поглед на ловец, изразен особено силно с плъзгане на очите отгоре до долу, познат като „критично оглеждане“.

Таен поглед към събеседника

Напротив, в резултат на различната нагласа на мозъка, жените могат крадешком да огледат цялото тяло на мъжа с един бърз поглед. Те могат да прикрият критичното оглеждане - без изобщо да движат глави и са в състояние да обхванат всички важни подробности.

Поглед на ловец и поглед на жертва

Възможно е изобщо да не улавяте това „критично оглеждане“, но го има. То не винаги е сексуално, но на нас постоянно ни се случва да хвърляме тези бързи погледи към околните, за да можем да си съста¬вим впечатление и да определим дали някой е „да“ или „не“.
Когато видите жена да хвърля такъв преценяващ поглед тя или флиртува, или е подбудител - иска да я видите, че го прави. Жените могат бързо да разберат всичко, което ги интересува за вас, само с един незабелязан поглед.zena govori s maz

И ако една жена открито оглежда мъжа - при условие, че не е последвано от многозначителен смях, - тя определено изразява интерес. Ако обаче гледа по този начин друга жена, това понякога е преднамерен знак за пренебреже¬ние към жената, или може би за начина, по който е облечена.

Жените вярват, че мъжете искат жените да са по-слаби, а всъщност не е така. От своя страна, мъжете смятат, че жените харесват мъже, които са по-тежки, което също не е така.
Овладейте двата варианта. Очевидното „критично оглеждане“ може да бъде полезно и за двата пола при флиртуване. Само гледайте всяка част от тялото бавно и спокойно, като дадете възможност на човека да разбере, че да, вие го правите съвършено преднамерено. Хвърленият крадешком поглед е същинско изкуство - трябва да сте дискретни, така че човекът срещу вас да мисли, че очите ви може би случайно са попаднали върху него, а не че го преценявате.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения