Финалиста на Световното Сауна-първенство умря при 110 градуса по Целзий


Финалиста на Световното Сауна-първенство умря при 110 градуса по Целзий

Руският  финалист на  световното сауна първенство се  срути и умря след като  издържа на температура от 110 градуса по Целзий за шест минути. Владимир Ladyzhensky(Русия) и Тимо Kaukonen (Финландия)-другият финалист бяха откарани в  болница, когато вратите на сауната се отвориха, след  намесата на съдиите.

Финалиста на Световното Сауна-първенство умря  при 110 градуса по Целзий

Оси Арвела, ръководителят на сауна състезанието даде  изявление: "Руският състезател е починал в сауната по време на финалният тур на  световното  първенство". Той добави, че Kaukonen е бил приет по спешност  в болница  на  град Лахти за лечение , а състезанието се провежда на 86 мили северно от Хелзинки в град Хейнола.

Миналогодишния победител Kaukonen (Финландия) и  Ladyzhensky са сред фаворитите за спечелването на този  конкурс, в който са поканени още участниците, които трябва  да издържат на температура 110 градуса по Целзий (230 градуса по Фаренхайт) за възможно най-дълго време.
"Надпреварата е била спряна веднага след инцидента" добави Оси Арвела и добави: "Всички ние сме дълбоко натъжени от това трагично събитие."sauna

Г-н  Арвела каза пред полицията,  че "всички правила са проследени и спазени " и че всички състезатели са претърпели обстойни медицински прегледи преди състезанието.
Състезанието е спряно след около шест минути и когато вратите се отвориха и двамата финалисти се срутиха на земята, според финландската информационна агенция.

Един свидетел заяви, че финалистите са получили  сериозни изгаряния, но г-н Арвела  не можа да потвърди това твърдение. Тези първенства се провеждат в Heinola от 1999 г. насам, и тазгодишното събитие привлече 135 състезатели от 15 различни страни.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения