Любопитни факти за хората в Космоса


Любопитни факти за хората в Космоса

Човешките възможности са неограничени. В тази статия ще ви запознаем с някои интересни факти за хората излезли извън обсега на Земята.Международната космическа станция поставя този рекорд за най-голямото съоръжение качено от човек в Космоса.

Любопитни факти за хората в Космоса

Тя може да се наблюдава с невъоръжено око от Земята (при подходящи условия). Размерите са и  357,5 фута (109 метра) в разтегнато положение и има  огромни слънчеви масиви във всеки край на размаха на крилата и, които са дълги  239,4 фута (73 м).

Международната космическа станция струва $ 100 млрд. към днешна дата, което е  не само  най-скъпият космически кораб, но също така и най-скъпата единна структура, строена някога.Най-много четири  жени са се събирали в  станцията  през април 2010 г.

Астронавтите на НАСА Трейси Колдуел Дайсън, Стефани Уилсън,  Дороти Metcalf-Lindenburger  и японката  Наоко Ямазаки при мисията  на космическата совалка Дискавъри  STS-131.

Най-продължителна разходка в космоса  е на  11 март 2001 г.

Астронавтите Джим Вос и Сюзън Хелмс в продължение на 8 часа и 56 минути са били извън космическата совалка  Discovery и Международната космическа станция по време на мисия STS-102, извършващи някои работи по поддръжката и подготовката на орбиталната лаборатория за пристигането на друг модул. zeni v kosmosНай-голямо космическо събиране е 13 човека по време на мисия STS-127 .

Совалка на НАСА "Индевър" през 2009 г. е била седем души екипаж. Те са се качили на борда на Международната космическа станция, на която е имало шест човека. Разбира се това е била чиста случайност.Екипажът на Аполо 10 достига максимална скорост от 24 791 mph (39 897 kph) на 26 май, 1969.

Това е най-бързата скорост  достигната от човека.

Съветският космонавт Сергей Крикалев  държи  рекорд за най много дни в космоса 803, натрупани в продължение на шест космически полета. Това е повече от две години и два месеца, прекарани  около Земята.misii do lunata

Руския космонавт Валери Поляков е прекарал близо 438 последователни дни на борда на космическата станция Мир, от януари 1994 г. до март 1995 г. Герман Титов  е пък най-младият космонавт- само на  26 години, когато той стартира през август 1961 г. на борда на съветския космически апарат Восток 2. Джон Глен  летя на мисия STS-95 през октомври 1998 г. на космическата совалка Дискавъри, на възраст 77 години.

Той притежава и друг рекорд  за   най-дълго време между екскурзии в пространството - 36 години защото през 1962 г той е бил в орбита за първи път. През декември 1972 г., Харисън Шмит и Юджийн Сърнан на Аполо 17 мисията  прекараха малко под 75 часа, повече от три дни, на повърхността на Луната.С Аполо 17 се отбелязва за последен път пътуването на хора  до Луната, дори  и до  ниска околоземна орбита.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения