Целувката – полезен ритуал с приятен вкус


Като се целувате, вие разказвате за себе си

Медицината вече се е произнесла по този въпрос, като е обявила целувката, че е полезна за здравето на хората. Самото докосване на устните е низ от много на брой сложни по състав химични реакции.

 

Целувката – полезен ритуал с приятен вкус

Последните изследвания по темата показват, че продължителното целуване  удължава живота на хората, ускорява пулса и увеличава нивото на хормоните в кръвта.

Приблизително за минута страстно целуване се изразходват енергия около 7 калории, като се предотвратява стреса и се успокоява нервната система.

Според психологията хората, които обичат да се целуват като цяло са оптимисти убедени в собственият си успех. Ако се целувате продължително това би довело до балансиране на киселинноста в устата ви.

Ако целувката е след ядене е по-добре защото може да предотврати кариес. Според лекарите по време на целувката се обменят  9 милилитра вода, 0.8 грама мазнини, 0.5 милиграма сол и 0.2 грама органични вещества. По този начин се повишава имунитете на човек.parva celuvka

Нека не забравяме, че целуването може да ни донесе и редица неприятностти като например хепатит, херпес и пренасяне на стотици бактерии, които за щастие не са опасни за човека. Тъй като много дами обичат да си слагат червило, то средно за една година жената изяжда приблизително две червила и половина, а мъжа почти едно.

 За някои жени първата целувка е тест за съвместимост от чисто психологическа гледна точка. Нищо чудно, че дамите отделят толкова внимание на нея. Дори има и такива мнения, че целувката е по-значима дори и от самият секс. Целувайки се, вие разказвате за себе си и за вашето настроение в този момент.

През 1981 година Световната здравна организация обяви 6 юли за официален ден на целувката. Има си дори и специална наука занимаваща се с изучаване на този древен страстен ритуал. Нарича се филематология.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения