Тайните на женският поглед към чуждия мъж


Похотливи погледи на жените към чуждите мъже

Жените рядко биват залавяни да заглеждат похотливо чуждите мъже, защото имат по-добро периферно зрение. Аналитиците на сексуалното поведение са установили, че жените , не по-малко от мъжете заглеждат представителите на другият пол.

 

Тайните на женският поглед  към чуждия мъж

Но разнообразието на конусите в ретината им е по-голямо, което им позволява да описват цветовете с повече подробности, а освен това имат и по-широко периферно зрение от мъжете.

В качеството си на защитник на семейното гнездо жената разполага с мозъчен софтуеър, който и предоставя един полукръг от поне 45 градуса ясно виждане от двете страни на главата си и над и под носа си.

Всичко за женската интоиция

Периферното зрение на значителен брой жени действа почти до 180 градуса.

Мъжете имат тунелно зрение в буквален смъсъл на думата. Ето защо при тях винаги личи, когато заглеждат чуждите жени. Те трябва да обръщат глава.female gaze to man

Очите на мъжете са по-големи от тези на жената и мозъкът им ги пригажда за определен вид тунелно зрение с далечен обсег, което значи,  че той може да вижда ясно и точно право пред себе си, макар и в по-тясно полезрение, и на голямо разстояние, почти като през бинокъл.

Интоицията при жените е по-добре изразена.

Те притежават  далеч по-фино  настроени сензори и рецептори от мъжете.

Тъй като те раждат поколението и защитават семейното гнездо, необходимо е да усещат  всяко неуловимо настроение и промяна в поведението на околните, което би могло да означава болка, глад, нараняване, агресия или потиснатост.

Точно това се нарича женска интуиция. Именно това и добро за нея качество позволява  и изумява неверните съпрузи, които за тяхна жалост са винаги разкрити.

Тъй като мъжете са ловци, те не са прекарвали  достатъчно време край пещерата, за да се научат да разчитат невербалните сигнали или пък неуловимите нишки на междуличностното общуване.

Изследванията показват, че когато мъжкият мозък почива , поне 70% от електроактивността му е изключена.

Снимките на женският мозък показват 90%  активност в същото състояние, което потвърждава, че жените непрекъснато получават и обработват информация за заобикалящата ги действителност.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения