Пъстрият цвят на ароматите


Пъстрият цвят на ароматите

Много от нас жените обичат цветятя. Дали са теменужки или  рози това са подробности.Може да предпочитате френски парфюми или "Червена Москва",както и да започнете деня си с горещо ароматно кафе.

После да излезете хванали под ръка любимият си мъж, но ще се съгласите, че независимо от всичко това миризмата играе огромна роля в нашия живот.

Пъстрият цвят на ароматите

На всякъде около нас има аромати, всеки предмет или човек има свой собствен уникален аромат. Миризмата може да предизвика в нас приятни или неприятни спомени, чувства, изображения. Ароматът на полевите цветя ни напомня за лятото. Дълбоко вдишвайки аромата, подкрепено с  прекрасно настроение изведнъж  изпълва душата ни с мечти, а аромата на прясно мляко ни връща в спомени от детството.

Видове аромати и действието им върху човека

Човешкото тяло реагира мигновенно на  миризмите. Но само някои от тях ние ги приемаме съзнателно, по-голямата част от околните аромати ние ги възприемаме подсъзнателно. Но дори и когато не осъзнаваме това, миризмите оказват силно въздействие на нашето здраве и настроение. Точно това  се използва широко в ароматерапията, която използва природните аромати, за възтановяване на душевното равновесие на нашият организъм.osvezavane

Хората започват да се проявяват активен интерес към миризмите преди  повече от 6000 години. Първите методите на ароматерапията са разработени от египтяните. Първоначално ароматите са  се използва за религиозни цели в тогавашните храмове и дворци. В папирус, написан през 2000 г. пр. н. е., се  говори за "най-добрите масла и  подбрани аромати, предоставяни да омилостивят божествата." Свещениците умело са използвали това свойство на миризмите за да влияят на съзнанието на хората и да ги изведат в транс.

Тогава хората обърнали внимание на благоприятните ефекти на ароматерапията върху човешкото здраве. Миризмите са били използвани в грижа за кожата, ароматизирали са се дрехите добавяли са ги към храната и виното. Лечителите разбрали, че ароматите на растенията нормализират настроението, облекчават умората, подобрява паметта, повишават  съня и  са в състояние да възстановят  работата на организма. Дори Хипократ препоръчва на своите пациенти да си вземат вана с подходящо масажно масло и аромати.

С течение на времето, тайните на ароматерапията са притежавали само  малцина избрани. Но сега, когато информацията става все по-достъпни, всеки може лесно да използвате ароматите, за своите нужди.аromat-laika

По този начин, аромата на портокал помага при депресия, страх и напрежение на  нервната система и безсънието. Това е така, защото цитрусовият  аромат увеличава нашата чувствителност към слънчева светлина, така че дори и ако на прозорецът има депресиращо сиво небе, слънце пак ще се намери. Мириса на лимон, повишава бдителността и дава сили.

Розата - това е друга история. Не случайно тя е може би най-популярното  цвете, което ние с удоволствие даваме и получаваме  за подарък. И това е не само заради красотата и, но и заради  миризмата. Не само парфюмеристите, но много учени са отделили  много време в изучаване на аромата на розата. Средновековен учен Авицена дори написал цяла книга за розата и миризма и. Той също отбелязва, че освен  романтичната си  стойност,  миризмата на рози подобрява ума и увеличава скоростта на мисълта.

С какво ни помагат ароматите

Вдишването аромата на евкалипт и зелен чай облекчава умората и повишава ефективността на силите ви.Това активно се използва от прогресивните японци, които не се страхуват да се въвеждат необичайни неща. По-специално, в офисите на някои компании в Япония във вентилационната система въвежда специален, почти невидим аромат, които дават сила и  помога  в работата на служителите.aromat-kandle

Установено, че някои аромати могат да повлияят дори на успеха на търговията. Проучванията показват, че ако в магазина има  миризмата на пресен хляб, посетителите са склонни да правят повече покупки.

Изборът на парфюм при жената, зависи от нейният  характер, зодиакалният и знак  или просто от  настроението. Има  случаи на миризми, които съответстват на темперамента, житейския опит и енергия на човека. 

Ако се събудите  сутрин в определено настроение, да се чувствате комфортно през целия ден, по-добре е да се обградите с аромат подхождащ на самото настроение.

Дори производителите на женски продукти за лична хигиена, например, TM Бела пусна специална серия миризми на цитрусови плодове, зелен чай и цветя. Разбира се, тези миризми не са толкова силни, но дори и с такива дребни неща могат да повлияят на настроението ви.

Така че не лишавайте себе си и околните ви от удоволствието всеки ден да се наслаждавате на пъстрия свят на ароматите.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела
  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения