Сред лекарите със зависимост жените по-често посягат към таблетки.


Сред лекарите със зависимост жените по-често посягат към таблетки.

 Д-р.Менингер изследвал почти само лекари мъже, които имат много по-големи проблеми при изразяването на чувства като скръб, съчувствие и симпатия.

Сред лекарите със зависимост жените по-често посягат към таблетки.

Във всички случаи повечето лекари успявали да прикрият зад рационализъм емоционалната си некомпетентност, смята Менингер.

Те наистина се държали дистанцирано с пациентите, но рядко се случвало да има издънки.

Лекарски грешки от преумора и недоспиване

Това се подкрепя и от механизма на представата, която много лекари имат за човешко тяло, че при слабост или проблеми с работата могат да помогнат подходящите лекарства.

Осъзнаването на болестта идва по-късно или не настъпва изобщо, били наблюденията на Менингер.Затова трябвало да минат средно около шест години, докато лекарите със зависимост не можели вече да упражняват професията си.психология на лекаря

Най-честите лекарски грешки при поставяне на диагнозата

Лекарите могат дълго да прикриват пороците си.

Освен това успяват добре да прикрият с помощта на медикаменти външните призаци на зависимостта.

Дори и когато симптомите станат очевидни, съвсем малко от колегите им се осмеляват да обърнат внимание на агресивността или безучастието им.Причините за емоционалната студенина на много лекари Менингер вижда в ниското самочувствие на лекарите.

,,Когато работят повече, те се надяват да получат повече признание”  наблюдава психиатърът.От няколко години лекари и психиатри изследват причината за недоволството и липсата на мотивация сред колегите си.

Причината е не само натоварването в работата, за която, както и учителите-ставнително рядко получават признание, но и психичните проблеми в тази професионална група са сравнително често явление.

грешни диагнозиПротиворечивите очаквания на лекари и пациенти също играят роля: много пациенти очакват от медицината помощ и изцеление във всяка ситуация, а повечето лекари знаят, че възможностите им са ограничени.

Самите лекари понякога сами се разпъват на кръст, когато не моат да преодолеят пропастта между желание и реалност.

Защо да ни учудва тогава фактът, че все повече медици избират да не работят по професията си след полагането на държавния изпит, така че скоро ще се усети недостиг на лекари.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения