Какви течности приемат делфините


Какво пият делфините

Изобщо не пият. Делфините са като пустинните обитатели-нямат никакъв достъп до прясна вода. Те получават течности само с храната си(главно риба и ракообразни) и чрез изгаряне на телесните си мазнини, при което се отделя вода.

Какви течности приемат делфините

Делфините са от семейството на китовете – най-големият представител е орката или китът-убиец. Всъщност името на кита убиец е обратно на оригиналното испанско наименование assesinaballenas, което означава убиец на китове. То се дължи на факта, че понякога стадо такива делфини напада и убива много по-големи от тях самите китове.

Репутацията им е провалена още от Плиний Стари. Според него единственното възможно описание на орката  е „огромна маса плът, въоръжена със свирепи зъби”. Делфините имат до 260 зъба, повече от всеки друг бозайник. Въпреки това те поглъщат рибите цели. Зъбите им служат само да уловят плячката.

Делфините спят, като изключват само едната  половина от мозъка си и срещуположното око. Другата половина от мозъка остава будна и се грижи за това делфинът да изплува на повърхността за да диша, а будното око следи за хищници и препятствия. Постовете се сменят на всеки два часа.

Делфините работят за военната флота на САЩ още от виетнамската война. Понастоящем флота на САЩ използва само 100 делфина и 30 други морски бозайници. Шест тюлена наскоро бяха назначени към американският корпус в Ирак. След урагана „Катрина” се пусна слух , че 36 тренирани флотски делфини са избягали и обикалят из морето с отровни харпуни на гърба.Това разбира се е измислица. Освен всичко друго флотските делфини не се тренират за нападения, а само за търсене на предмети.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения