Екзотични атракции в Пулао Лангкави, Малайзия


Природни атракции в Пулао Лангкави

Атракциите в Пулао Лангкави са част от природните забележителности на Малайзия в Андаманско море. Този прекрасен архипелаг се състои от 99 острова и още 5, които се появяват само при отлив. Само двата най-големи острова Пулао Туба и Пулао Лангкави са населени.

 

Екзотични атракции в Пулао Лангкави, Малайзия

Тази островна група е с вулканичен произход и се е образувала преди няколко милиона години. Интерес за туристите представляват скалните образования, които са най-посещаваната атракция в Пулао Лангкави.  Целият архипелаг е в защитена зона от световното наследство на ЮНЕСКО и най-вече няколко защитени видове дървета. На територията на архипелага има три парка, като най-големият е Dayang Bunting Marble.

Обиколка с яхта на атракциите в Пулао Лангкави

Изключителната близост до континенталната част на Малайзия само 30 километра прави посещаемостта на атракциите в Пулао Лангкави много голяма. За сведение може да кажем, че тук няма градски транспорт и е препоръчително да ползвате таксита или да си наемете мотор или колело. Придвижването е доста лесно с мотор, който не е скъп за да си го наемете. Остров Пулао Лангкави е много красив и най-вече бреговата му ивица. Пясъкът е много ситен и бял, а плажовете са много посещавани от туристите.

Вълнуващи преживявания с атракциите в Пулао Лангкави

Най-популярният плаж е Pantai Cenang дълъг 2 километра, а най-тихият и спокоен плаж е Pantai Kok. Плажът с най-скъпите курорти е Datai Bay, а плажа Tanjung Rhu е смесица от скали,варовикови пещери, мангрови гори и пясъчни плажове, истинско приключение за природо любители и хора с приключенски дух. Ако след уморителна разходка от атракции в Пулао Лангкави, може да отседнете в многобройните хотели, които предлагат много големи удобства на сравнително добра цена.Langkawi Malaysia

Интересно е да знаете, че една от атракциите в Пулао Лангкави са единствената ферма за крокодили и океанариум, в който има различни видове застрашени от изчезване акули и други морски обитатели. Помислено е за любителите на подводният риболов и всички видове ветроходни спортове. Най-високата точка на остров Пулао Лангкави е възвишението Гунунг Райа, с височина около 880 метра, което се намира в центъра на Пулао Лангкави. Друга интересна природна атракция в Пулао Лангкави  е водопада Telaga Tujuh. Висок е 45 метра, а в подножието му може да се изкъпете в седемте вира, които са  слети от малки бързеи.

Добре е  да знаете, че за да се изкачите над водопада Telaga Tujuh се минава по стръмен хлъзгав терен и еко пътеката не е препоръчителна за семейства с млади деца. За семейни турове е предвидени еднодневна обиколка с кораб или яхта на крайбрежните атракции в Пулао Лангкави. Като допълнение към всичко това ще видите много делфини, скатове, дори може да ловите риба. Не пропускайте тази вълнуваща дестинация на един от най-красивите острови в Малайзия.

Bookmark and Share

Подобни публикации в раздела

  • Приятели
  • Полезни сайтове
  • Приятели
  • Friends
  • Friends
  • Friends
Статистика сайт безплатен брояч посещения